Sosyal Medya

Kaymakamlar Pazarda toplandı

Rize Kaymakamlar toplantısı, Vali Kasım Esen Başkanlığında Pazar Kaymakamlık toplantı Salonu?nda gerçekleştirildi.



Naci GÃœVEN
Rize'deki ilçe kaymakamlarının hazır bulunduğu toplantıda, ide yürütülen kamu hizmetlerinin koordinasyonu ve kamu kurumları arasındaki işbirliğinin nasıl sağlanacağını ile aksayan hususlar değerlendirildi.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Vali Kasım Esen, gündemdeki konuları konuşmak üzere kaymakamlarla bir araya geldiklerini ve toplantıda çeşitli konuların ele alındığını belirterek, ?İstihdamın artırılması ve işsizliğe çözüm bulunması konusunda Sayın Başbakanımızın yayınladığı emirgede tek adımda Rize Valiliği bünyesinde yatırım bürosu oluşturulacak. Bizim bu büroda Vali yardımcılığı başkanlığında, organize sanayi müdürlüğümüzün genel sekreteri ve planlama müdürümüz ile görevlendirilecek diğer elemanlar görev yapacak. Rize'ye yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız dilekçelerini buraya vermeleri halinde, iş takipleri de yapılacak. Ayrıca benzeri uygulamaları Sanayi ve Ticaret Odaları ile ilçelerimizde kaymakamlıklar tarafından yürütülecektir? dedi.

İstihdam geliştirilmesi konusunda İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun 14 blok ilden birisi olarak Rize'yi belirlediğini ifade eden Vali Kasım Esen, ?Rize ilinin ihtiyaç duyacağı nitelikli veya kalifiye elamanlar, açılacak kurslarla yetiştirilecek. Bunun için Kaymakamlara gerekli talimatlar verildi. Hangi ilçenin hangi kalifiye işçiye ihtiyacı varsa bunlar tespit edilecek. Bu nitelikli işçiler, her türlü masrafı İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından karşılanarak eğitimden geçirilecek, halkın ve özel sökterin emrine verilecektir? şeklinde konuştu.

Diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Esen, ?Köydes ve Beldes'in yatırımlarının nasıl gerçekleştirileceği ve denetleneceği, özel idarenin makinelerinin ilçelerde nasıl yönetileceğini, muhtarlarla ilişkiler, il özel idare ve köylere hizmet getirme birliği ile ilişkiler, vatandaşlarımıza verilecek araç ve gereçlerin nasıl kullandırılacakları konusunda bazı ilkeleri belirledik. Ayrıca ağaçlandırma seferberliğimiz olacak. Sigaranın içilmesi yasağı ile ilgili ilçelerde yapılması gereken çalışmalar, enerji tasarruf konusu ve devletin ana görevleri eğitim, sağlık ve turizm gibi konularda yapılması gereken çalışmaları gözden geçireceğiz? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.