Sosyal Medya

LAZ KÜLTÜR DERNE?İ AÇILIŞINDA COŞKU

Laz Kültür Derneği Açılışında Coşku, Tulum, Horon, Laz Yemekleri ve Umut Vardı: Nenaşkuni Vağurasen?



Foto:Fatih Sultan KarFoto:Paluri Arzu Kal
Çağrımız yok olmakta olan kültürümüzü yaşatma ve var etme çabasına kayıtsız kalmamak ve bu yolda Türkiye'de 1992'de filizlenen kültürel hareketimizi 16 yıl sonra hukuki ve meşru bir kimliğe kavuşturmak içindi. Çağrımıza ses verdiniz, elimize el verdiniz? İşte bugün, bu uzun ve zorlu süreç, artık bir dernek çatısı altında buluşturdu bizi: Laz Kültür Derneği?

Lazların seneler sonra artık, kültürel çalışmalarını sürdürebilecekleri, kendilerini temsil edecek bir dernekleri vardı ve açılışını coşkuyla kutlamak herkesin hakkıydı. Bu eksik tartışılmazdı ve gelinen noktada buna kavuşmanın coşkusu ve haklı gururu destek veren bütün Lazlarındı.

Derneğin açılışına ilgi hepimizin umutlarını çoğalttı. İkiyüzü aşkın Laz ve Laz dostu dernek merkezinde bir aradaydı. Dernek başkanı Mehmedali Barış Beşli önce anadilinde, Lazca olarak seslendi misafirlere. Günün önemini ve mutluluğunu paylaştı. Derneğin hepimizin sahiplenmesi ve katkılarıyla yaşayacağını dile getirdi.

Laz Kültür Derneği - 04.03.2008

Saatlerce oynanan horon günün coşkusunun en güzel göstergesiydi. Laz böreği, hamsili ekmek ve sarma gibi Laz yemeklerinden örnekler ile ağızlar tatlandı. Tulum, kemençe ve sanatçı dostlarımızın sesleriyle kulakların pası silindi. Hepsi bir yana da horona doyulamadı. Horon coşkusu ve temposu saatler sonra da hiç eksilmedi.

En küçük Lazlar, Nena, Teona, ZuÄŸa, Çona ve Arte gelecekte kendilerinin bu tür etkinlikler yapacakları derneklerinin açılışında geleceÄŸe dair umutlarımız oldular.   

 

 

Cumapoba irden, nenaçkuni dimencelen!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.