Sosyal Medya

72 Yaşında Askere Gitmek İstiyor

Sınır ötesi harekat ve gelen şehit haberleri 72 yaşındaki Trabzonlu muhtarı gözyaşına boğdu. Muhtar askere gitmek için G.Kurmaya mektup yazdı.



Trabzon'un Dernekpazarı ilçesi Akköse köyü muhtarı Mehmet Gür, sınır ötesi operasyonda görev almak için hazır olduğunu belirten bir mektubu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderdi.
Şehit haberleriyle her gün sabahlara kadar ağladığını belirten Akköse Köyü Muhtarı Gür, askere gitmek için her an hazır olduğunu belirterek, askerin emrinde olduğunu söyledi. Fransa'da 20 yıl çalıştığını, aynı zamanda fahri imam olarak görev yaptığını anlatan Gür, Büyükanıt'a gönderdiği mektupta şu ifadeleri kullandı: "Çocuklarımız asker, bizde askeriz. Her hususta sizlerin emrindeyiz. Sizlerden beklediğimiz ordumuzla hükümetimizle birlik yaparak uyum içinde bu anarşiyi bitirmenizdir. Ne Amerika ne de Avrupa'ya inanmayın. Dünya bize düşman. 72 yaşındayım. 1959 yılında askere gittim. Kore'ye gitmek üzere eğitim gördüm. Bu yaşımla bile asker olarak hizmet vermeye hazırım. Şehit haberleri yüreğimi dağlıyor. Sabahlara kadar gözlerime uyku girmiyor. Hep birlikte bu sorunu çözelim. Bu yaşlı halimle bile sizlerin emrindeyim."

Muhtar Mehmet Gür, konuyla ilgili siyasi partilerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e de mektup gönderdiğini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.