Sosyal Medya

Whatsapp kullananlar bu tuzaÄŸa dikkat!

WhatsApp üzerinden kullanıcılara çeşitli konularda mesajlar atılarak kurulan tuzaklara yenisi eklendi.



WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlar ile WhatsApp'ın Gold versiyonuna geçiÅŸ yapılarak çok daha avantajlı bir ÅŸekilde uygulamayı kullanılabileceÄŸi belirtilirken bu mesajdaki linklere tıklayan kiÅŸiler uygulamayı indirerek tamamen savunmasız bir hale geliyor. Telefona ya da bilgisayarlara kurulan bu tür uygulamalar ile birlikte kiÅŸilerin tüm kiÅŸisel bilgileri ya da yaptığı online alışveriÅŸlerde kredi kartı bilgilerinin alınması mümkün olurken bu tür durumlar da kiÅŸilerin maÄŸdur duruma düÅŸmesine neden oluyor.

Son dönemlerde sıkça görülmeye baÅŸlanan WhatsApp mesajları ile ilgili açıklamalar yapılırken kiÅŸilerin bu tür mesajlara inanmaması gerektiÄŸi ve hiçbir ÅŸekilde bu mesajlardaki linklerin açılmaması gerektiÄŸini belirttildi.

Uzmanlar, kısa süre içerisinde çok hızlı bir ÅŸekilde yayılan bu mesajlara karşı kiÅŸilerin mesajı göndereni engellemesi ve bu kiÅŸiler ile görüÅŸmemesi gerektiÄŸini hatırlatıldı.

ArkadaÅŸ listenizden böyle bir mesaj geldiÄŸinde kesinlikle herhangi bir uygulama yüklemesi yapmayarak kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.