Sosyal Medya

GÃœNCEL

Sınırda namlular PYD ve IŞİD'e çevrildi

Kilis'te namlular, Suriye'de PYD ve IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye doğru çevrildi.



Kilis'te konuÅŸlanan tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları, Suriye'de PYD ve IŞİD militanlarının bulunduÄŸu bölgeye doÄŸru çevrildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafındanKilis'in Suriye sınırına sevk edilen tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları Suriye'ye doÄŸru çevrildi. 

TSK tarafından özellikle IŞİD ve PYD'nın bulunduÄŸu bölgelerin Türkiye tarafında üst bölgeleri oluÅŸturuldu. Üst bölgelerinde tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları, sınıra sıfır noktala konuÅŸlandırıldı. 

Türkiye-Suriye sınırında tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıları kritik noktalara konuÅŸlandırılarak, Türkiye'den Suriye'ye, Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyenlere izin vermiyor. Fırtına obüs topları ise kritik bölgelere konularak namlularını PYD ile IŞİD'in bulunduÄŸu bölgeye çevirdi. 

Alan hakimiyetini tamamen saÄŸlayan TSK, teknolojik bütün imkanları seferber etmiÅŸ durumda, Ä°nsansız Hava Araçları (Ä°HA), Suriye'deki bütün geliÅŸmeleri izleyerek ilgili birimleri aktarıyor. Türkiye'nin de içerisinde bulunduÄŸu koalisyon uçakları, Türkiye-Suriye sınırında devriye görevini ifade ediyor. Güvenlik güçleri 24 saat aralıksız sınır hattında devriye geziyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.