Sosyal Medya

Trabzon

Kuzeyyıldızı TS, Trabzon Federasyonuna Katıldı

TS Başkanı İE. Hacıosmanoğlundan sonra Kuzeyıldızı TS Başkanı İ. Öksüzde TDF ile yollarını ayırdı.



Trabzonspor Kulübü yönetimiyle organik iÅŸbirliÄŸinde olan Kuzeyyıldızı Trabzonsporlular derneÄŸi baÅŸkanı Ä°smail Öksüz ve yönetim arkadaÅŸları 31 Ocak 2015 akÅŸamı sürpriz bir teÅŸekkür ziyareti için Ä°stanbul Trabzon Federasyonu baÅŸkanı Dursun ÇaÄŸlayanı makamında ziyaret etti.

Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından Feshane’de düzenlenen Trabzon günlerinde Trabzonspor baÅŸkanı Ä°brahim Ethem HacıosmanoÄŸlu’nun protokol töreni sonrası salonu terk etmesi ile baÅŸlayan TDF-TS gerginliÄŸi Kuzeyyıldızı TS’nin de TDF’den ayrılmasıyla yeni bir ivme kazanmış oldu.

Trabzonspor Platformunun düzenlediÄŸi 25 Ocak TFF Ä°stinye protestosuna aktif destek verdikleri için Trabzon federasyonu yönetimine teÅŸekkür ziyaretinde BaÅŸkan Ä°smail Öksüz TF BaÅŸkanı Dursun ÇaÄŸlayan’a Trabzonspor forması hediye etti.

Öksüz, Bundan sonra Trabzon’a ve Trabzonspor’a ciddi destek veren, Proje üreten, Trabzon’un siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal meseleleri için mücadele eden, Bu görevinde siyasi malzeme olmayan bütün derneklerle iÅŸbirliÄŸi yapacaklarını, Kendi üzerlerine düÅŸen görevleri ciddiyetle yerine getireceklerini, Muhatap STK’lardan da Trabzonspor’un her platformda gerektiÄŸi gibi desteklenmesini beklediklerini beyan etti.

Bir örnek sunan Öksüz, Daha yeni bir uygulama ile Trabzon’un doÄŸu Karadeniz bölgesinin merkezi durumuna vurulan bir darbeden bahsetti.

Uzun yıllardır Trabzon merkezli olarak DoÄŸu Karadeniz’de Gümrük ve Ticaret Bölge MüdürlüÄŸü görevini üstlenen Trabzon.  Rize, Artvin (Hopa), Giresun illerini bünyesinde barındıran Bölge MüdürlüÄŸünün kapsamından Rize ve Artvin-Hopa gibi iller çıkarılarak, Artvin Hopa Merkezli Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge MüdürlüÄŸü kurulması büyük ÅŸaÅŸkınlık yarattı.
Trabzon’un son dönemde her konuda sahipsiz kaldığı bir kez daha belgelendi. Dedi.

STK’ların asli görevleri unutuldu, kiÅŸisel ikballer peÅŸinde koÅŸulur oldu, Bölge vilayetlerimiz kalkınırken Trabzon nüfus kaybetmeye devam ediyor, STK’lar horon kemence etkinlikleri düzenleyerek, tereyağı-peynir sattırarak bütçe yapıyor Trabzon’un sosyal-Siyasi meseleleriyle ilgilenmiyorlar gibi duyarlılıklarını gündeme getirdi.
Bu amaçla bugünden itibaren bir üst kuruluÅŸ olarak Trabzon Federasyonu ile dayanışma içinde olacaklarını açıkladı.

TF BaÅŸkanı Dursun ÇaÄŸlayan Trabzon’un bütün sorunlarıyla ilgili olduklarını, Ä°mkânlar dâhilinde mücadele verdiklerini beyan ederken, Bu gibi büyük meseleler bizi aşıyor. Bunlarla büyük STK’larımız ilgilenmeli, Bizim gücümüz buna yetmez dedi. “Kendisini ikaz ederek; Büyük STK derken, zengin kulüplerini, Ä°ktidara yakın STK’ları kastediyorsanız yanılıyorsunuz dedik, Bir il için federasyon en üst STK’dır. “ Kendilerinin vereceÄŸi tepkiyi küçümsememelerini hatırlattık.

Seçim yaklaşıyor, Birçok STK baÅŸkanı ve temsilcisi Geçen yerel seçimlerde gördüÄŸümüz gibi siyasi partilerden Mv. A. Adayı olmaya hazırlanıyor.
Kimsenin siyasi ikbaline kota koymaya hakkımız yok, Lakin kiÅŸisel ikbali uÄŸruna başında veya yönetiminde bulunduÄŸu STK’ın asli görevinin gereÄŸini yapmaktan çekinen kiÅŸileri deÅŸifre etmekte haberci olarak bizim görevimizdir.

Bu konuda TDF ve BaÅŸkanı Mustafa Demir’in ve federasyon üyelerinin hiçte parlak karnesi yok, Son yerel seçimlerde sergiledikleri davranışlar nedeniyle TDF Önce Trabzon için deÄŸil, Kendi siyasi ikballeri için bulundukları konumu koruduklarına ÅŸahit olduk.  Pekçok tepkilerimiz oldu, Ciddiye bile alınmadık, Bizde kendilerini ciddiyetle objektif takip etmeye devam ediyoruz.

Toplantı tanışma konuÅŸmasına dernek etkinlik haberleri yapmamaya karar verdiÄŸimi beyan ettikten sonra, STK’larımız asli görevlerinin gereÄŸini yapmıyorlar. BaÅŸta iktidarın ve diÄŸer kurumların Trabzon hakkındaki olumsuz uygulamalarını eleÅŸtirmek alternatif projeler sunmak olduÄŸunu adeta bilmiyorlar dedik. Bu konuda eleÅŸtiri haberleri yapmaya devam edeceÄŸimizi beyan ettik.

Burada BaÅŸkan Ä°. Öksüz’e hitaben, GörüldüÄŸü üzere TFF Ä°stinye’ye karşı yapılan yürüyüÅŸ protestoları iÅŸe yaramıyor. Gelin artık ÅŸu ÅŸampiyonluk kupasını istemekten vaz geçelim, Bir teneke parçasından ibaret olan kupa bırakın FB müzesinde kalsın, Bu utanç onlara yeter biz bu iÅŸin sefasını sürelim diyerek.
2010-2011 Türkiye ÅŸampiyonu Trabzonspor, Bunu TFF Ve Cum. BaÅŸkanı hariç bütün kurumlar kabul etti. Mahkemeler Mahkûm etti, Yargıtay tasdik etti, UEFA, FÄ°FA, CAS kabul etti, Avrupa ÅŸampiyonasına katıldık, Daha neyin onayının peÅŸindeyiz.
O teneke kupayı verseler bile almamaya çalışalım, Her platformda TS’nin tescilli ÅŸampiyonluÄŸunu çalanları emek hırsızı, Kupa hırsızı, Hukuk katilleri, Partizan TFF, A. Yıldırım Federasyonu, RT. ErdoÄŸan federasyonu, gibi birçok sloganla gündeme taşıyalım, Hukuk ve sportif konferanslar verelim, 81 Vilayet ve Avrupa’da basın açıklamaları ile gündemde tutalım, TiÅŸört, çıkartma,  çocuklara yönelik hikâye kitapları yazdırarak, karikatür çizdirerek emek hırsızlarını deÅŸifre edelim.
Karadenizli gibi iÅŸi gırgıra alalım, Kupayı ciddiye almaktan vaz geçelim dediÄŸimde.
Sayın Ä°. Öksüz; “Benim için deÄŸil ikazını yaparak” BaÅŸkan Ä°E. HacıosmanoÄŸlu, Genel kurulda Kupa bizim namusumuzdur diyerek delegelerden oy talep ettiÄŸi için vazgeçemeyiz dedi.

Bizde Namus kelimesi böyle iÅŸler için kullanılmamalı, Ä°E. HacıosmanoÄŸlu pek çok dil sürçmesi hatalar yapıyor, Bunu da böyle görmezlikten gelelim dediÄŸimde, Gelemiyoruz dedi.

Evet Israr ediyoruz, Kupa Trabzonlunun namusu olamaz, Trabzonspor’un bir baÅŸarısının basit bir simgesidir, TS’nin baÅŸarısı ise pek çok resmi yetkili kurum tarafından tasdik edilmiÅŸtir, Artık zorlamaya gerek yoktur.
Ülkemizin yaÅŸadığı 17-25 Aralık Yolsuzluk ve RüÅŸvet operasyonu sonrası geldiÄŸimiz konumda politik iradenin baskısı ile hukukun kaldığı acizlikler Trabzonspor’a rahmet okutacak ÅŸekilde olduÄŸunu görüyoruz.
Ülkenin bu gerçeklerini görmezden gelerek Adalet için yürüyoruz gerekçesi iel taraftarı yollara düÅŸürmek asla netice vermeyecektir.
Ä°stanbul Taraftarı bu uygulamadan bezdi, yeni bir kan için hedef Ankara dendi ÅŸimdi TS Ankara’da benzer bir yürüyüÅŸ düzenlemekle meÅŸgul,  Hiçbir netice alınmayacağını iddia ediyoruz, Ä°ÅŸin en basit yöntemiyle uÄŸraşıyoruz ve taraftarı bezdiriyoruz, Lütfen daha reel projeler üretelim, Derdimiz bir teneke parçası olmasın, O teneke parçasına NAMUS gözü ile bakmayalım, Åžampiyonluk tescilli olarak TS’a verilmiÅŸtir. TFF tasdiki er veya geç olacaktır. Sabırlı olalım ve 2011’i aÅŸarak gündeme gelelim.

Bu günkü TS’nin baÅŸarısızlıklarını 2011 ile örtmeye çalışmak, ayrı bir ayıptır, Taraftarı aptal yerine koymaktır, Taraftar bu konuda uyanmıştır Daha fazla kendimizi aldatmayalım.

Abdullah Gözaydın

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.