Sosyal Medya

Trabzon

Feshane?de Büyük Skandal!

Feshane?de bugün resmi açılışı yapılan Trabzon Tanıtım Günleri?nde yöresel gıda ürünlerinin satışına izin verilmedi.



Feshane’de düzenlenen yöre günleri etkinliklerinin, özellikle Karadeniz vilayetlerinin organizasyonlarında ziyaretçilerin önemli bir bölümünün ziyaret sebebi olan yöresel gıda ürünlerini satmak için standlarda yerlerini almaya hazırlanan satıcı firmalar kötü bir sürprizle karşılaşıp ÅŸoke oldular.

Feshane’de her yıl stand kiralayıp satış yapan bir satıcının görüÅŸlerine baÅŸvurduk ve kendisinden ÅŸu açıklamaları dinledik.

“GeçtiÄŸimiz günlerde Feshane’de düzenlenen Sinop Günleri’nde bir vatandaÅŸ yediÄŸi peynirden ötürü gıda zehirlenmesi yaÅŸamış ve bunun üzerine BüyükÅŸehir Belediyesi açık gıda satışını yasaklamış. Bizim bundan haberimiz yoktu. Benim tahminim, TDF yetkilileri Trabzon Günleri baÅŸlayana kadar problemi çözebiliriz diye düÅŸündüler. Fakat oraya gittiÄŸimizde kamyonların kapısının bile açılmaması emriyle karşılaÅŸtık. Ben ve benim gibi baÅŸka esnaf arkadaÅŸlar ortalama beÅŸer ton mal getirdik. Personel, ulaşım ve konaklama masrafları boÅŸuna gitti. Benim ürünlerimin tamamı doÄŸal, gıda standartlarına uygun ve bütün ÅŸartlara haiz durumda.”

"Belli ölçü ve kurallar getirilir, onlara uyanlara izin verilir uymayana verilmez. Bunu anlayabiliriz ama hiç haber vermeden, biz kalkıp buralara kadar gelmiÅŸken böyle bir muameleyle karşılaÅŸmak kabul edilebilir deÄŸildir."

Trabzon çöpe atıldı!

Trabzonlu bakanlarımız, vekillerimiz, sivil toplum kuruluÅŸu yetkililerimiz arkamızda durmamışlar, haklarımızı savunmamışlardır. Seçim öncesi Trabzon’u ilçe ilçe gezip, bol bol vaat vermelerinin bir anlamı yoktur. Böyle bir günde bizi yalnız bırakmışlardır. Feshane’de Trabzonlu olmayan, kalite standardı düÅŸük mal satanlar da vardı. Fakat biz hem Trabzonluyuz hem de mamullerimizin kalitesi tescilli ve ortada. Feshane’de Trabzon çöpe atılmıştır.”

Biz de zor durumda kaldık

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun bir yönetim kurulu üyesi de Karadeniz ManÅŸet’e verdiÄŸi demeçte “Zehirlenme hadisesi sonrası açık gıda satışının yasaklandığını biliyorduk. Bununla beraber baÅŸkanımız Mustafa Demir Trabzon Günleri için izin almıştı. Fakat son gün Bel-Tur müdürü ‘ben imzalamam’ diye kestirip atmış. Biz de zor durumda kaldık” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Feshane etkinliklerinde ağırlıklı ziyaret sebebi yöresel gıda satışının yapılmayacak olmasının Trabzon Günleri’ne ilgiyi etkileyip etkilemeyeceÄŸi merak konusu.

Karadeniz ManÅŸet 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.