Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Dinlenmeye geldi, gitmediği yer kalmadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu dinlenmek için geldiği memleketi Rize'de havalimanı, Sarp Sınır Kapısı incelemelerinden sonra Ovit'e çıkıp çalışmaları yerinde inceledi!



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Sarp Sınır Kapısı'ndaki incelemelerinin ardından helikopterle Rize-Erzurum karayolu üzerindeki Ovit Geçidi'ne gelerek yapımı süren Ovit Tüneli'nde incelemelerde bulundu. 

erd1-006.jpg

ErdoÄŸan, burada iÅŸçilerle ve ÅŸantiye görevlileri ile sohbet ederken, tünel içerisinde yaklaşık yarım saat kaldı ve UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan'dan bilgi aldı. ErdoÄŸan, ardından bölgeden helikopterle ayrılarak Rize ÅŸehir merkezine hareket etti.

erd2-007.jpg

Temelini BaÅŸbakanlığı döneminde atmıştı 
Temeli CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸbakanlığı döneminde 13 Mayıs 2012 tarihinde atılan ve "Işık Göründü" töreni geçtiÄŸimiz yıl Kasım ayında BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle gerçekleÅŸtirilen Ovit Tüneli, bin 369 metresi çığ tüneli olmak üzere toplam 14,3 kilometre. Çift tüpün baÄŸlantı tünelleri ile birlikte toplam uzunluÄŸu ise 28 km olacak.

erd3-004.jpg

Dünyanın en uzun çift tüplü 3. tüneli
Rize'nin Ä°kizdere ilçesi yakınlarındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı sürdürülen Ovit Tüneli'nin yıl sonunda tek tüpten ulaşıma açılması bekleniyor. Tünel tamamlandığında dünyanın en uzun 3. çift tüplü tüneli olacak.

erd4-003.jpg

605 milyon TL bedelli proje sayesinde 250 kilometre olan Rize-Erzurum karayolu, 200 kilometreye düÅŸerken, Karadeniz ile DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgeleri arasında yılın 5,5 ayı kar ve çığ tehlikesi nedeniyle aksayan ulaşım, kesintisiz ve güvenli hale gelecek.

 

ovit8.jpg

 

ovit7-002.jpg

 

erd6-004.jpg

erd5-003.jpg

 

Kaynak Pazar53.com 

emeÄŸine teÅŸekkür 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.