Sosyal Medya

Trabzon

Mehmet Murat Çalık Trabzon Evi’nde…

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun genel merkezi Trabzon Evi’ni ziyaret etti.



Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı Mehmet Murat Çalık, Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun genel merkezi Trabzon Evi’ni ziyaret etti. Hizmete açılmasının üzerinden geçen altı aylık zaman diliminde ilk defa muhalefet partilerine mensup bir siyasetçinin ziyareti olması özelliÄŸini taşıyan etkinlik sıcak ve samimi görüntülere sahne olurken, gerek Mehmet Murat Çalık gerekse TDF Genel BaÅŸkanı Ä°smail ÅžatıroÄŸlu önemli açıklamalarda bulundular.

Açılış konuÅŸmasını yapan Ä°smail ÅžatıroÄŸlu sözlerine BaÅŸkan Çalık için “Sayın baÅŸkan bulunduÄŸu makama bütün Trabzonlular gibi sadece Trabzonlu vasfıyla deÄŸil, tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmiÅŸtir. SaÄŸ olsun bizi de hiçbir zaman boÅŸ çevirmemiÅŸtir” ifadeleriyle baÅŸladı ve sonra özetle ÅŸunları söyledi.

“Bizim siyasetimiz Trabzon’dur. Nerede bir hemÅŸehrimiz varsa destekleriz. Beylikdüzü’nde de baÅŸkanımızın arkasında olacağız. Gerekirse kendisi için fiilen çalışacağız.

Ä°stanbul ’da adayımız belli

Kendisine vefa borcumuz olduÄŸu için eski bakan Murat Kurum’u da burada ağırladık. Kendisinin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye baÅŸkanı adaylığı söz konusu. Biz kendisine açıkça (Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nu kast ederek) ‘Bizim adayımız belli’ dedik.

Ä°mamoÄŸlu’nu sırtımda taşırım

Bu mekân için eski bakanımız ve hemÅŸehrimiz Mehmet MuÅŸ’un büyük katkıları oldu. Bize ‘AK Parti ile yürüyorsunuz’ diyorlar. Kiminle yürüyeceÄŸim? Yönetimde her görüÅŸten insan var. Siyaset yapılıyorsa söylesinler. Kız öÄŸrenci yurdu için çalışıyoruz. Ekrem Ä°mamoÄŸlu bize yer versin, yurt yapalım. Vallahi de billahi de Ekrem beyi sırtımda taşırım. O zaman da varsınlar CHP’li desinler.

Aday olduÄŸu zaman ilk kahvaltıyı Ekrem bey için verdik. Sonra Sayın CumhurbaÅŸkanı için organizasyon yaptık. Fakat bir günde pankartlar deÄŸiÅŸti, zor durumda kaldık. Ne Ä°sa’ya yaranabildim ne Musa’ya…

Belediye başkanları hizmet siyaseti yapar

Daha sonra söz verilen Mehmet Murat Çalık da öncelikle ÅžatıroÄŸlu’nun övgü dolu ifadelerine teÅŸekkürle baÅŸladı. “Bu mekânın kazandırılmasında katkısı olan baÅŸta sayın bakanımıza, kıymetli aÄŸabeyim Fatih Belediye baÅŸkanına ve emek veren bütün Trabzonlulara teÅŸekkür ediyorum. Gurur duydum. Farklı siyasi partilere mensup olsak da hizmette birleÅŸiyoruz. Belediye baÅŸkanlarının siyaseti olmaz. Onlar hizmetin siyasetini yapar. Parti siyaseti biraz kenara bırakılır. Ben sadece vatanın ve bayrağın siyasetini yaparım. Cumhuriyetimizin 100. Yılının enerjisiyle hizmetimize devam edeceÄŸiz. Bu vatanda huzur içinde yaşıyorsak bunu 100 yıl önce hayatını feda edenlere borçluyuz. Bugün OrtadoÄŸu’ya bakıyoruz, orada Ä°srail’in mezalimini görüyoruz. Biz de gelecek nesillere huzur içinde yaÅŸanacak bir vatan bırakmak istiyorsak kutsallaÅŸtırmamız gereken ÅŸey partilerimiz deÄŸildir, parti liderleri de deÄŸildir. Partiler bir araçtır. Vatanımız olmasa partilerin hiçbir hükmü yoktur. Trabzonlular içinde her görüÅŸten insan vardır ama bizden asla vatan haini çıkmaz. Ben Maçka’da doÄŸmuÅŸ büyümüÅŸ biriyim. Mücadeleci yanımız da oradan geliyor. Allah bana ailemi ve siz hemÅŸehrilerimi hiçbir zaman mahçup etmeyeceÄŸim iÅŸler yaptırsın.

 

 

 

 

 

Makamlar geçici, Trabzonluluk baki…

 

Yolum Beylikdüzü’yle kesiÅŸti. Sayın baÅŸkan Ekrem Ä°mamoÄŸlu 2014’te Beylikdüzü’nde baÅŸkan olduktan sonra ben teknik koordinatör baÅŸkan yardımcılığını yaptım. Ben ÅŸehir plancısıyım. Ä°lk kez Ä°stanbul’un bir ilçe belediyesi bir ÅŸehir plancısının baÅŸkanlığını deneyimliyor. Belediye baÅŸkanlığı hem zordur hem de kolaydır. Onu zorlaÅŸtıran da kolaylaÅŸtıran da bizleriz. BaÅŸkanlık görevim bittiÄŸinde ben buraya bir Trabzon evladı olarak gelirsem biliyorum ki kıymetli baÅŸkanım ve buradaki dostlarım bana gönlünü açacak ve baÄŸrına basacaktır. Makamlar tabii ki önemlidir, makamların hakkını vermek daha da önemlidir. Adaylık çalışmamda eÄŸer bu kardeÅŸiniz deÄŸiÅŸecekse, kalbindeki duygu belediye baÅŸkanlığına yenik düÅŸecekse, tavrı deÄŸiÅŸecekse Allah o koltukları ona nasip etmesin diye dua ettim. Herkes de âmin dedi.

Siyasi rakiplerimizle hiçbir zaman birbirimize saygısızlık yapmadık. Ben AK Parti grubundaki arkadaÅŸlarımla da güzel diyalog içindeyim. Ä°nsani iliÅŸkilerimizde en ufak bir zafiyet yok. Zaman zaman farklı ÅŸeyler düÅŸünür ve savunuruz ama bütün mesele yönettiÄŸimiz kente güzel iÅŸler yapma meselesidir.

Ne kendim mahcup olmak istiyorum ne de hemÅŸehrilerimi mahcup etmeye niyetim var. Aynı anlayışla bu iÅŸi yapmaya devam edeceÄŸim. YaÅŸadığımız kentleri daha güzel hale getirmek için var gücümle çalışmaya devam edeceÄŸim.

 

Kaynak: Bülent Åžirin

 

 

 

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.