Sosyal Medya

Trabzon

Trabzon Evi İstanbul'da Açıldı

2,5 yıl önce Trabzon Dernekleri Federasyonu ile Fatih Belediyesi arasında ilk imzalar atılarak planlanan Trabzon Evi İstanbul'da açıldı.



 Ä°stanbul’da ikamet eden hemÅŸehrilerimizin kurdukları sivil toplum kuruluÅŸlarının üst kuruluÅŸu olan Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından yaptırılan Trabzon Evi bugün büyük katılımla hizmete açıldı.

 

Açılış töreninde konuÅŸan Federasyon BaÅŸkanı Ä°smail ÅžatıroÄŸlu, “Yaptığımız yatırım vizyon, ideal ve emek isteyen bir yatırım. Yaptık, çünkü yapabileceÄŸimize inandık.” dedi.

 

EMEĞİNİZE SAĞLIK

“Ä°nsan olur kalır eseri, eÅŸek ölür kalır semeri” sözüyle açılış konuÅŸmasına baÅŸlayan Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakikaten başından itibaren büyük bir özveriyle, büyük bir ihtimamla hem ÅŸehrimize hem Ä°stanbul’umuza yakışır güzel bir Trabzon evi yaptınız. Katkı koyan, gayret gösteren, emek veren, en ufak fikir yürüten, inÅŸaatından iÅŸçisine kadar emek gösterip maddi yardımda bulunan manevi olarak destek olan herkese çok teÅŸekkür ediyoruz. Herkes için Allah razı olsun diyoruz ve büyük bir alkış istiyorıuz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.  

Trabzon Evi’nin bodrum katında mescid, kütüphane ve okuma odası, zemin katında yöresel ürün satış yeri ve kafe restoran, birinci katında 80 kiÅŸilik toplantı salonu ve yönetim odaları, üçüncü ve dördüncü katlarında çok amaçlı etkinlik salonları, üst katında da 200 kiÅŸilik bir salon ve mutfak bulunuyor

 

HABER: MERVE ELÇÄ° 

Ä°çiÅŸler Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Dernekleri Fedarasyonu’nun tamamladığı Trabzon evi açılışına katıldı. Açılışta konuÅŸan Bakan Soylu: “Bir kısım diyordu ki; biz bu ülkeyi ancak Amerika’ya yaslanarak kurtarabiliriz. Ancak onlar bize destek olursa özgürlüÄŸümüzü ve bağımsızlığı kazanabiliriz"dedi.

çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Dernekleri Fedarasyonu’nun tamamladığı Trabzon evi açılışına katıldı. Açılışta konuÅŸan Bakan Soylu: “Bir kısım diyordu ki; biz bu ülkeyi ancak Amerika’ya yaslanarak kurtarabiliriz. Ancak onlar bize destek olursa özgürlüÄŸümüzü ve bağımsızlığı kazanabiliriz"dedi.

Trabzon dernekleri federasyonu tarafından Fatih’te yapılan Trabzon evi açıldı. Programa Ä°çiÅŸleri bakanı Süleyman Soylu, Ticaret bakanı Mehmet MuÅŸ, Pendik belediye baÅŸkanı Ahmet Cin, GaziosmanpaÅŸa Belediye BaÅŸkanı Hasan Tahsin Usta, Arnavutköy Belediye BaÅŸkanı Ahmet HaÅŸim Baltacı, Kağıthane Belediye baÅŸkanı Mevlüt Öztekin, Güngören Belediye BaÅŸkanı Bünyamin Demir, Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Mehmet Hilmi Türkmen katıldı. Progam, Kuranı-Kerim tilaveti ile baÅŸladı.

Programda konuÅŸan Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu : “Burada gerçekten başından itibaren büyük bir özveriyle büyük bir ihtimamla tam da hemÅŸerilerimize yakışır güzel bir Trabzon evi yapıldı. Katkı koyan gayret gösteren emek veren herkese çok teÅŸekkür ediyoruz. ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Programda konuÅŸan Ticaret bakanı Mehmet MuÅŸ: "Öncelikle hayırlı olsun Trabzon evi. Ä°stanbul’da önemli bir Trabzon nüfusu var. Dernekleri var. Ancak bu federasyonun bir merkezi yoktu. Bugün bu merkez bitmiÅŸ oldu bu güzel eser çizgileri ile tasarımı ile renkleriyle bulunduÄŸu merkezi ile Trabzon dernekler federasyonu artık yönetim merkezi olacaktır. Trabzonların buluÅŸtu faaliyetlerini planladıkları çalışmalarını organize ettikleri kültürel fikirlerini çalışmalar burada istiÅŸare edecekleri bir merkez olarak açılıyor" dedi.

Trabzon dernekleri federasyonu genel baÅŸkanı Ä°smail ÅžatıroÄŸlu ise,“ OlaÄŸanüstü bir ambiyans ve heyecan. Kıymetleri bakanlarım kıymetli belediye baÅŸkanlarım ve çok deÄŸerli hemÅŸerilerimle beraber bu güzel ambiyansta sizinle beraber olmak çok güzel. Bugün inÅŸallah yarım saat sonra ne yapacağımızı açılışını yapacağım bir Trabzon evimizi güzel bir ÅŸekle getirerek insanımıza milletimize hayırlı olmasını buradan temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.