Sosyal Medya

SÄ°VÄ°LTOPLUM

Rizeli'nin adayı Mehmet Hüsrev...

Rize’linin sesine kulak veren bu seçimde daha avantajlı hale gelecek.



14 Mayısa sayılı günler kaldı. Kimlerin milletvekili aday listelerinde olacağı daha belli deÄŸilken her parti ilk defa çok ince hesaplar yaparak aday belirleme sürecine girdi. Adayların belirlenmesine çok az bir zaman kala sokağın sesini Rize’linin sesine kulak veren bu seçimde daha avantajlı hale gelecek. 

Milletvekili Aday Adayı Aday adaylarının arasında aday belirlerken önemli kriterler nelerdir, parti yetkilileri ve liderler nelere dikkat edecek herkes tarafından merak edilen bir durum. 
Aday belirlemede ön seçimin etkisi var mı ?  Temayül yoklaması dikkate alınıyor mu ? Mülakatlar ne kadar etkili milletin talepleri istekleri göz önünde bulunduruluyor mu adaylık süreci açıklandığında hep birlikte göreceÄŸiz.  

AK PARTÄ°'NÄ°N KALESÄ°... RÄ°ZE 
Rize, AK Parti'nin kalelerinden bir ili , her seçim yüksek oy oranı ile bazen çok az bir farklada olsa kazandığı bir ilimiz Rize . 

Bu seçim diÄŸer seçimlerden farklı bir seçim olacak sanki. Dengeleri iyi kuran kazanacak sokağın sesini duyan milletin sesine kulak veren daha ÅŸanslı olacak. Çünkü genç seçmen kuÅŸağı herÅŸeyi çabuk tükettiÄŸi için sürekli yeni bir arayış içinde olduÄŸundan yeni yüzler istiyor. DenediÄŸini tekrar denemek istemiyor. 

Millet Ä°ttifakı farklı siyasi görüÅŸleri bir araya toplayarak kenetlenmiÅŸ istediÄŸi tek ÅŸey Recep Tayyip ErdoÄŸan ‘i devirmek .Onun için Rize'de aday belirlerken çok ince hesaplar yaparak aday belirlemeli. Tepeden inme milletvekili devri karşılık bulmayacak. 

Kimi koysam kazanır algısının karşılığı yok. Yeni bir dönem baÅŸlıyor yeni yüzler yeni heyacanlar bekliyor seçmen . Seçmen vekiline dokunmak, onunla konuÅŸmak, sokakta beraber yürümek, aynı lokantada yemek yemek, aynı kahvede çay içmek istiyor. Benim tercihime saygı duyulsun istiyor seçmen, benim varlığım temsil edilsin istiyor. Rize’den 14 Mayıs’ta 28.Dönem Milletvekili için aday adaylık baÅŸvuru sayısı 7 ‘si Kadın 26  baÅŸvuru yapıldı . 

Yapılacak deÄŸerlendirme sonucu daha açıklanmadı ama sokaklarda konuÅŸulan milletin tercihi Lazları temsilen ArdeÅŸen ‘li DOKAP  BaÅŸkanı Hakan GÜLTEKÄ°N  , HemÅŸinlileri temsilen  Çayeli’li TSE Bursa Bölge Genel koordinatörü Bir çok STK larda baÅŸkanlık ve baÅŸkan yardımcılığı yapan bilgili , kültürlü ,liyakatli dürüst ahlaklı ,bürokrat ,siyasetçi   Mehmet HÜSREV ve Rize Merkezi temsilen Ä°brahim TÜRÜT veya Ä°shak ALÄ°M diyor.   

Önceki dönemlerde Rize Milletvekili Adayı olan Hayatı YAZICI ‘nin ve  Osman AÅŸkın BAK ‘in Ä°stanbul’dan Aday olacakları,Rize Milletvekili Muhammed AVCI ‘nın da  aday olmayacağı sokakta ve siyası kulislerde konuÅŸuluyor. 

Her kim aday olursa olsun Rize için en güzel hizmeti yapacağından Rize’nin ve Rizelinin sesi gözü kulağı olacağından kimsenin ÅŸüphesi olmasın . 

Mehmet HÜSREV Kimdir ?

24 Åžubat 1968 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doÄŸdu.  Ä°lk, orta ve lise öÄŸrenimini Çayeli'nde tamamlandı. 1991 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mühendis olarak mezun oldu.  1991-1992 yıllarında Millî EÄŸitim Bakanlığı Çayeli Ä°mam Hatip Lisesi'nde Ä°ngilizce öÄŸretmeni olarak görev yaptı. 1993 yılında ÇAYKUR'da mühendis olarak çalıştı. 1993 yılı sonunda Türk Standartları Enstitüsü'nde (TSE) mühendis olarak göreve baÅŸladı. Mehmet Hüsrev; TSE'deki 28 yıllık çalışma sürecinde farklı birimlerde Uzman, Temsilci, Müdür yardımcısı ve Müdür olarak görev yaptı.  Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda Ä°nceleme ve Belgelendirme denetimlerinde görev aldı.  NiÅŸantaşı Üniversitesinde Uluslararası iliÅŸkiler alanında yüksek lisans yaptı. Ayrıca Ä°stanbul Üniversitesi'nde sosyoloji alanında yüksek lisans eÄŸitimine devam eden Mehmet Hüsrev, 2011-2016 yılları arasında TSE Marmara Bölge KoordinatörlüÄŸü ve TSE Deney ve Kalibrasyon Merkez BaÅŸkanlığı görevlerini yürüttü. Halen TMSF kapsamında bir çok firmada Kayyum BaÅŸkanlığı görevini yürütmekte olup, bazı Sivil Toplum KuruluÅŸlarında BaÅŸkan ve BaÅŸkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 06.10.2020 Tarihinden itibaren TSE Bursa Bölge KoordinatörlüÄŸü görevini yürütmektedir. Mehmet Hüsrev evli ve bir çocuk babasıdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.