Sosyal Medya

GÃœNCEL

Kemal Kılıçdaroğlu Rize'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı'yı ziyaret etti.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, "Hepimiz çay içiyorsak Rize'de verilen mücadele, verilen emek ve dökülen alın terinin karşılığıdır. Biz bu çayı alıyoruz. Misafirimiz gelir ısmarlarız, baÅŸka ortamlar olur çay içeriz. Böyle bir tablo varken insanı çaysız bırakmak, üretimsiz bırakmak veya çay üreticisini zarar eder noktaya taşımak doÄŸru deÄŸil. Bunun önleminin mutlaka alınması lazım." dedi.
 
Rize'deki programı kapsamında Ziraat Odası BaÅŸkanlığını ziyaret eden KılıçdaroÄŸlu, Oda BaÅŸkanı Nevzat Paliç ile görüÅŸerek üreticilerin taleplerini dinledi.
 
Paliç, bölgenin en büyük sivil toplum kuruluÅŸlarından biri olduklarını ve ildeki üreticilerin tek geçim kaynağının neredeyse çay olduÄŸunu belirtti. Paliç, çay üreticilerinin baÅŸta kota ve alım fiyatı olmak üzere yaÅŸadığı sorunların çözümü için destek beklediklerini söyledi.
 
 
KılıçdaroÄŸlu da Rize'nin hem çay hem de ekonomik açıdan stratejik bir kent olduÄŸunu belirterek CHP olarak çay üretimi konusunda yapacakları çalışmaları anlattı.
 
Rize'de üretilen çayların 83 milyon kiÅŸi tarafından tüketildiÄŸini belirten KılıçdaroÄŸlu, "Hepimiz çay içiyorsak Rize'de verilen mücadele, verilen emek ve dökülen alın terinin karşılığıdır. Biz bu çayı alıyoruz. Misafirimiz gelir ısmarlarız, baÅŸka ortamlar olur çay içeriz. Böyle bir tablo varken insanı çaysız bırakmak, üretimsiz bırakmak veya çay üreticisini zarar eder noktaya taşımak doÄŸru deÄŸil. Bunun önleminin mutlaka alınması lazım." ifadesini kullandı.
 
 
KılıçdaroÄŸlu, siyasilerin çay üreticisine destek olması gerektiÄŸini, CHP olarak üreticilerin yararına olacak her konuya destek vermeye hazır olduklarını belirterek ÅŸunları kaydetti:
 
"Siyaseti bir sorunu çözmek için parlamentoda bir bütün olarak görmek lazım. Sorunu çözme konusunda iktidar ve muhalefet partileri belli konularda tartışabilirler ama çiftçinin sorunu varsa, o sorunun çözümü konusunda ortak hareket ederler çoÄŸu zaman. Nitekim AB'ye üyelik sürecinde gelen kanunların hemen hemen tamamı oy birliÄŸiyle geçmiÅŸtir Meclisten. Ülkenin yararına, çiftçinin yararına olan bir ÅŸeye kimse muhalefet etmez. KeÅŸke getirseler de oy birliÄŸiyle geçse. Bekleriz. Sizler de öyle bir beklenti içerisindesiniz."
 
Çay Kanunu'nun da deÄŸiÅŸmesi gerektiÄŸini savunan KılıçdaroÄŸlu, "Bu konuda sizlerin görüÅŸleri alınmalı, o görüÅŸler parlamentoda tartışılmalı. Bizim parti olarak görüÅŸümüz ÅŸöyle; bir meslek grubuyla ilgili kanun çıkarılıyorsa o meslek grubunun mutlaka parlamentoya gelmesi ve komisyonlarda dinlenmesi gerekiyor. Komisyonlarda gelen kanun teklifinin irdelenmesi gerekiyor. Belki daha güzel öneriler olabilir, bizim yaptığımız yanlışlar olabilir, iÅŸin içinde olanlar o yanlışları düzeltirler. Bunların hepsi mümkün." diye konuÅŸtu.
 
KılıçdaroÄŸlu, daha sonra Rize Muhtarlar Federasyonu BaÅŸkanı Tuncay MaÅŸalacı'yı ziyaret etti.
 
Kısa bir süre önce vefat eden eski Rize Belediye BaÅŸkanı Hızır Hop'un BaÄŸdatlı Mahallesi'nde yaÅŸayan eÅŸi Sevim Hop'a taziye ziyaretinde bulunan KılıçdaroÄŸlu, hastalığı nedeniyle evinde tedavi gören Refah Partisinin eski il baÅŸkanlarından Nevzat Demir'i de ziyaret ederek "geçmiÅŸ olsun" dileklerini iletti.
 
KılıçdaroÄŸlu, bir otelde basına kapalı gerçekleÅŸtirilen "Kanaat Önderleri BuluÅŸması'na da katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.