Sosyal Medya

Trabzon

OĞUZ ÇEPNİ BOYU BİRLİĞİ 2. ULUSAL ÇALIŞTAYI ÜSKÜDAR DA BÜYÜK KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Bilindiği üzere ilk çalıştay toplantısını Türkiye’nin her yerinden katılımla, Bin yıllık kardeşlik buluşması adı altında 17 kasım 2019 tarihinde İstanbul Maltepe’de gerçekleştiren Çepniler birleşme kararı almıştı.



OÄŸuz Çepni Boyu BirliÄŸi 29 Aralık Pazar günü 2. Büyük Çalıştay toplantısını Ä°stanbul Üsküdar Belediyesi çavuÅŸdere yerleÅŸkesi mavi salonunda ilk toplantıya göre çok daha görkemli bir katılımla gerçekleÅŸtirdi.

 

OÄŸuzların 24 boyundan en kalabalık olanlarından Türkiye, Azerbaycan ve Balkanlardaki Türklerin atası olarak kabul edilen OÄžUZHAN ın soyundan gelen Çepniler, Türkiye’nin her yerinden Üsküdar’da ki 2. Organize edilen çalıştay toplantısına adeta akın ettiler.

Türkiye’nin yaklaşık elli vilayetinden iki yüz üst düzey temsilcinin katılım saÄŸladığı çalıştay toplantısına yoÄŸun katılımın olması gözlerden kaçmadı.

Toplantıya Üsküdar Belediye baÅŸkanı Hilmi Türkmen , Ä°ÅŸ adamları, Stk baÅŸkanları, Bürokratlar, Akademisyenlerden Prof Necati Demir, Prof Harun Demirkaya, Doç M Hanefi Bostan, Tarihci Ayhan Yüksel Birlik, Federasyon, Konfederasyon baÅŸkanları, Sanatçılar, Ä°nanç önderleri, Siyasetçiler, Emekli Korgeneral Selahattin UÄŸurlu, Meslek gurupları ve Dernek baÅŸkanları yoÄŸun katılım saÄŸladılar.

OÄŸuz Çepni Boyu BirliÄŸi BaÅŸkanı Harun Özdemir

Sabah kahvaltısıyla baÅŸlayan çalıştay toplantısı,
Saat 11:00 de Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal marşından sonra kürsü konuÅŸmalarıyla devam etti.
Açılış konuÅŸmasını birliÄŸin baÅŸkanlığını yürüten Harun Özdemir in Çepni boyu birliÄŸi oluÅŸumu ve geleceÄŸi hakkında bilgilendirme yaparak baÅŸlattı.
Özdemir konuÅŸmasını, BirliÄŸin oluÅŸumunda destekleri olan Sırrı OÄŸuz, Adem Dağıdır, Ali Ä°hsan Çepni, Mesut AltıntaÅŸ, Hüseyin Koca, Ferdi Kılınç ı yanına alarak yaptı.

Sonrasında çalıştay toplantısını yönetmek için divan baÅŸkanı ve heyeti oluÅŸturuldu.
Divan baÅŸkanlığına prof Harun Demirkaya, Divan üyeliklerine Prof Necati Demir, Doç M Hanefi Bostan, Sırrı OÄŸuz ve Harun Özdemir seçildi.

Divan oluÅŸumundan sonra çalıştaya katkı sunmak için söz isteyen katılımcılara gündemle ilgili sırasıyla beÅŸer dakika söz verildi.
Kürsüde söz alıp konuÅŸma yapanlar,
Hilmi Türkmen Üsküdar belediye baÅŸkanı, Prof Necati Demir, Doç M Hanefi Bostan, Sırrı OÄŸuz Emk Bürokrat, Fahreddin Besli Yörük Türkmen dern baÅŸk, Emk Korg Selahattin UÄŸurlu, Adem Dağıdır Ä°ÅŸadamı, Ayhan Yüksel Tarihci Yazar, Sutkı Ada Karadeniz konfederasyonu genel baÅŸkanı, Mehmet YaÅŸar Büyükbayrak Urfa Siverek Çepni Köyü Muhtarı, Adnan OdabaÅŸ Ä°ÅŸadamı, Mesut AltınbaÅŸ Gaziantep Çepni DerneÄŸi baÅŸk vkl, Turgut Korkmaz Emk ÖÄŸretmen, Fikret PoyrazoÄŸlu Özbalkangücü spor kulübü derneÄŸi baÅŸk vkl, Hürriyet Cemal Özkaynak Dünya Ä°ÅŸitme engelli federasyon genel baÅŸkanı, Muharrem Dalgıç Ordu Gölköy kuzören dern baÅŸk, Ferdi Kılınç Ä°zmir Bergama Seyyid Köse Süleyman dern baÅŸkanı, ErdoÄŸan Bekçi, Abdurrahman Ada Esenyurt Belediye BaÅŸk Yrd, Bayram Erat Pomak dernekler federasyon genel baÅŸkanı, YaÅŸar Saka Sakarya dernekler BirliÄŸi baÅŸkanı, Ali Ekber Yıldırım Antalya Yavuzeli dernek baÅŸkanı, Kadri Kara Erzurum Narman suvaroÄŸulları ailesi adına, Sakine Dağıdır Güvenç Abdal derneÄŸi genel baÅŸkanı.
konuÅŸmacılar kürsüden söz alıp fikirlerini ve birliÄŸin gelecekte yürümesi gereken yol haritalarının aktarıldığı çalıştayda, Tarih, Ekonomi, Kültürel birliktelik, Türklerdeki tarihsel göç hareketleri, Çepni boyu birliÄŸinin yasal statüde saÄŸlanması konularında olumlu görüÅŸlerini aktardı. Bazı konuÅŸmacılar kendi hayat deneyimlerinden özetle birliÄŸin nasıl saÄŸlanması gerektiÄŸi hakkında fikirler beyan edildi.

Sonuç olarak OÄŸuz Çepni Boyu BirliÄŸi nin Dünya çapında ve Türkiye özelinde örgütlenmesine, Türkiye deki bütün boydaÅŸlarına ulaşıp resmi olarak federasyon çatısı altında birleÅŸilmesine karar verildi.
Dernekleri olmayan bölgelerdeki Çepni boydaÅŸların dernekleÅŸmesine veya kurulmuÅŸ olan derneklere üye olup bu derneklerden federasyonun bünyesine katılmaları öneri olarak verildi.

Türkiye de bağımsız, siyaset ve inanç üstü en büyük Sivil Toplum KuruluÅŸundan birinin daha doÄŸuÅŸuna çok yakın bir tarihte ÅŸahit olacağız.
Hayırlı olsun dileklerimizle darısı diğer Oğuz boylarının birliklerinin sağlanmasına diyoruz.

OÄŸuz Çepni Boyu BirliÄŸi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.