Sosyal Medya

GÃœNCEL

Rize'de konuÅŸan FeyzioÄŸlu:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu Rize Baro Başkanlığı Sosyal Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu Kaynak: Rize'de konuşan Feyzioğlu: "Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük devlet olmasına alışalım"



TBB BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu: "Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük devlet olmasına alışalım"

- "(Bazı baroların olaÄŸanüstü genel kurul çaÄŸrısı) Süreci uzatmaya gerek yok. Ä°stenirse idari mahkemesine gidilir, dava açılır. Biz hukukçuyuz, yargı ne derse o. Bunu büyütüp Türkiye gündemi yapamayız, Türkiye'nin gündemi bu deÄŸil"
- "EÄŸer devletimiz de uygun görür böyle bir iÅŸaret verirse, Suriye anayasasının yazımında Türk ve Suriyeli avukatlar, Türkiye Barolar BirliÄŸi ve Suriye Barolar BirliÄŸi olarak biz de katkıda bulunmak isteriz"
- "Bizim enerjimizi baÅŸka yönlere çekmezlerse hem meslektaÅŸlarımızın günlük her türlü sorununu çözüyoruz hem de Türkiye'nin en temel sorunlarının çözümüne de katkı saÄŸlıyoruz. Büyük devletlerde böyle olur. Bizde buna alışalım. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük devlet olmasına alışalım"

feyz2.jpg

Türkiye Barolar BirliÄŸi (TBB) BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, bazı baroların olaÄŸanüstü genel kurul çaÄŸrısına iliÅŸkin, "Bunu yapanlar hain deÄŸildir, düÅŸman deÄŸildir. Benim kanaatime göre siyasi parti ideolojilerini bu mesleÄŸe, baroculuÄŸa karıştırmaktadır. Biz karıştırmıyoruz." dedi.

FeyzioÄŸlu, Rize Baro BaÅŸkanlığı Sosyal Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, milli birliÄŸi saÄŸlamanın yolunun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vazgeçilmez olduÄŸunu bilmekten geçtiÄŸini söyledi.

Yargıdaki reform paketinin büyük kazanımlar saÄŸladığına deÄŸinen FeyzioÄŸlu, bu kazanımların partiler üstü olduÄŸunu, bir siyasi düÅŸüncesinin olmadığını, kendi milliyetçiliÄŸinin ise Mustafa Kemal Atatürk'ün yapıcı milliyetçiliÄŸi olduÄŸunu belirtti.

FeyzioÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüÅŸmelerin çok verimli geçtiÄŸini ancak birlikte çalıştığı görünen FETÖ, PKK ve DHKP-C mekanizmasının, her yerde kara propaganda yürüttüÄŸünü vurgulayarak, "Sivil toplum örgütlerini öyle bir pençesine almış ki Türkiye'ye karşı inanılmaz kara propaganda savaşı üretiliyor. Kitap vererek ya da film seyrettirmek yetmiyor. Onları sıkıştıracak olan halk kitleleridir." diye konuÅŸtu.

Akçakale'ye gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyarette, Türk askerine yönelik olumlu sözleri nedeniyle, bir siyasi partinin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduÄŸunu ifade eden FeyzioÄŸlu, bu suç duyurularının kendisi için madalya gibi olduÄŸunu aktardı.

- Bazı baroların olaÄŸanüstü genel kurul çaÄŸrısı

Metin FeyzioÄŸlu, olaÄŸanüstü genel kurul çaÄŸrısının hak olduÄŸunu dile getirerek, "Bunu yapanlar hain deÄŸildir, düÅŸman deÄŸildir. Benim kanaatime göre siyasi parti ideolojilerini bu mesleÄŸe, baroculuÄŸa karıştırmaktadır. Biz karıştırmıyoruz." dedi.

Kendilerinin siyasi particilik yapmadığını vurgulayan FeyzioÄŸlu, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"ArkadaÅŸlarımız daha ziyade siyasi parti ideolojileri ile hareket ediyorlar. Siyasi parti ideolojilerini, meslek örgütlerinin yönetimine karıştırırsanız eÄŸer, her siyasi düÅŸünceden meslek mensubunu kucaklaması gereken yapıların belli bir siyasi partinin renklerine büründüÄŸünü görürsünüz. Bu haksızlık olur. Siyasi mekanizma ile iÅŸ yapmak zorundayız. Meslek örgütümüzün çalışabilmesi için iÅŸ yapmak zorundayız. Herkes bulunduÄŸu yerden farklı okuyabilir. Biz Türkiye penceresinden okumak zorundayız meseleleri. ArkadaÅŸlarımız haklarını kullandı. BaÅŸkanlar için aynı ÅŸeyi söyleyemem ama yönetim kurullarının eksik bilgilendirildiÄŸini düÅŸünüyorum. GörüÅŸme imkanım olsa hepsine anlatırım. Hepsi baÅŸ tacımızdır. Bizim aramızda düÅŸmanlık olmaz."

feyz1-001.jpg

Türkiye Barolar BirliÄŸinin kanundan kaynaklanan hakkı ile olaÄŸanüstü genel kurul çaÄŸrısını reddettiÄŸini anımsatan FeyzioÄŸlu, "Süreci uzatmaya gerek yok. Ä°stenirse idari mahkemesine gidilir, dava açılır. Biz hukukçuyuz, yargı ne derse o. Bunu büyütüp Türkiye gündemi yapamayız, Türkiye'nin gündemi bu deÄŸil." diye konuÅŸtu. 

- TBB'nin Suriye ve Kıbrıs meselesine bakışı 

FeyzioÄŸlu, Türkiye'nin Suriye meselesinde önemli adımlar attığına, ABD ve Rusya ile gerçekleÅŸtirilen mutabakatların önemli baÅŸarı olarak görüldüÄŸüne iÅŸaret ederek, "Birileri her seferinde tökezleyelim diye bekliyorlar. Çünkü, 100 senedir hayalini kurdukları o kukla devlete tam ulaÅŸacaklardı, Türkiye oyunu bozdu. Depresyondalar, anlıyorum depresyonlarını ama bu depresyonun tedavisi bizde deÄŸil. Bizi mutlu ediyor, rahatsız deÄŸiliz. Paramparça ettik hayallerini." dedi.

Cenevre'de yeni Suriye anayasasının yazıldığının ve bazı tehlikelerin ortaya çıkabileceÄŸinin altını çizen FeyzioÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Suriye anayasası yazılırken oradaki silahlı PKK güçlerinin Suriye ordusuna beÅŸinci kol olarak katılması yolu açılırsa bizim bütün fedakarlıklarımız maalesef boÅŸa çıkar. Suriye anayasası yazılırken eÄŸer ABD'nin, Almanya'nın giriÅŸimiyle; umarım Rusya buna dahil olmaz; bir özerk bölge yaratılmak istenirse beÅŸ sene sonra PKK devleti kurulur. O sebeple bizim burada üstün menfaatimiz Suriye devletinin menfaatleriyle örtüÅŸüyor. Suriye hükumeti kendi ülkesinde bir özerk devlet, özerk bölge kurulmasını istemiyor. Türkiye de Suriye'de bir özerk bölge kurulmasını istemiyor. Dolayısıyla artık yaÅŸadıklarından ders almasını beklediÄŸimiz Esad yönetimi ile aracısız görüÅŸmek zorundayız. Rusya'nın saÄŸladığı altyapı ile, moderatörlük ile zaten belli noktaya geldik. Suriye ile Türkiye komÅŸudur. Yabancılar, üçüncü devletler gidecektir. Biz komÅŸuyuz, biz kalacağız. Suriye rejiminin, kendi vatandaÅŸlarına artık hak ettikleri güvenceleri vermesi, insan hakları ihlallerini önlemesi, bunun bir daha gerçekleÅŸmemesi için Rusya'nın, Türkiye'nin, Ä°ran'ın garantör olması gibi ÅŸartlar da konularak Suriye ile direkt iliÅŸki kurulmalıdır."

FeyzioÄŸlu, dünyanın artık Çin, ABD ve Rusya ile birlikte üç kutuplu olduÄŸunu savunarak, ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye bölgenin en önemli, en istikrarlı gücü olarak, bu üç kutuplu dünya düzeninde bölgenin ÅŸekillenmesi ve yeniden inÅŸasında en etkili söz sahibidir. Söz sahibi olmuÅŸtur. Çin'in sermayesi ile Rusya ve Ä°ran ile birlikte Suriye'yi inÅŸa ve ihya faaliyetlerine bir an önce girmeliyiz. Türkiye'nin inÅŸaat sektörü, tecrübesi ve gücüyle yarışabilecek baÅŸka bir devlet de yok bölgede. En büyük güç bizde. Suriye'yi alışveriÅŸ merkezleri ve Türkiye'den yedek parçalarla çalışacak fabrikalarla ihya etmeliyiz. Suriye halkı düÅŸmanımız deÄŸildir. 4 milyon Suriyeliyi biz misafir ediyoruz yıllardır ve 30 kilometrelik derinlikteki güvenli bölge bizim için yetmez. Suriye'nin tamamını birkaç sene içerisinde güvenli bölgeye çevirmek bizim elimizde. Bu da Suriye hükümeti ile Esad'ın ders aldığını görüp iliÅŸki kurmayı gerektiriyor."

Türkiye Barolar BirliÄŸi olarak üzerlerine düÅŸecek görevi yapmaya hazır olduklarını belirten FeyzioÄŸlu, "EÄŸer devletimiz de uygun görür, böyle bir iÅŸaret verirse, Suriye anayasasının yazımında Türk ve Suriyeli avukatlar, Türkiye Barolar BirliÄŸi ve Suriye Barolar BirliÄŸi olarak biz de katkıda bulunmak isteriz. Bu bir kamu diplomasisidir. Ä°ki birliÄŸin birlikte çalışması ÅŸu anki kırgınlıkları, gerginlikleri de azaltmaya yarar diye düÅŸünüyorum." ifadelerini kullandı.

- "Kıbrıs gibi bir mesele milli birliği gerektirir"

FeyzioÄŸlu, Türkiye'nin önünde önemli bir Kıbrıs meselesi olduÄŸuna dikkati çekerek, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanırken, Türkiye'yi hidrokarbon yatakları üstündeki haklarımızı kullandığımız için ve kullanacağımızı kararlılıkla ifade ettiÄŸimiz için karıştırmak isteyeceklerdir. Önümüzde baÅŸka tuzaklar kurulacaktır. Bunlara karşı muhakkak suretle hukuki, askeri, diplomasi yönünden hazır olmalıyız. Bu hazırlıkta, Kıbrıs gibi bir mesele de milli birliÄŸi gerektirir. Bizim bunlarla uÄŸraÅŸmamız lazım. Türkiye Barolar BirliÄŸi sadece tarifelerle, günlük meselelerle uÄŸraÅŸmaz. Büyük devletlerin barolar birlikleri, aynı zamanda devletlerin büyük stratejilerinin yazımında da görev alırlar."

Birlik olarak Kıbrıs ile ile ilgili önemli bir sempozyum düzenlediklerini belirten FeyzioÄŸlu, hazırlanan raporu CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a özel bir toplantıda sunduÄŸunu söyledi.

FeyzioÄŸlu, birliÄŸin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en önemli, en milli meselelerinde kendi alanında her türlü katkıyı verdiÄŸinin altını çizerek, "Bizim enerjimizi baÅŸka yönlere çekmezlerse hem meslektaÅŸlarımızın günlük her türlü sorununu çözüyoruz hem de Türkiye'nin en temel sorunlarının çözümüne de katkı saÄŸlıyoruz. Büyük devletlerde böyle olur. Bizde buna alışalım. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük devlet olmasına alışalım." diye konuÅŸtu. 

Kaynak: Pazar53.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.