Sosyal Medya

GÃœNCEL

Kemerburgaz Kent Ormanı açıldı: Bütün hizmet rant için değil halk için olmalı

İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski başkanlar Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna, milletvekilleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu, eski Ä°BB baÅŸkanları Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna ve çok sayıda milletvekili, ilçe belediye baÅŸkanı ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Kemerburgaz Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. Ä°mamoÄŸlu’nun babası Hasan Ä°mamoÄŸlu da açılışta Ä°BB BaÅŸkanı’nı yalnız bırakmadı. KılıçdaroÄŸlu, Ä°mamoÄŸlu ve KaftancıoÄŸlu kent ormanına, vatandaÅŸların arasından yoÄŸun sevgi gösterileri altında girdi.

Törende 'ev sahibi' sıfatıyla ilk konuÅŸmayı yapan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbul’un ve birçok ÅŸehrin betonla anılan kentler olduÄŸunu belirterek, “Bugün dünyada, global ısınma, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi gibi belki de en fazla konuÅŸulan ve dünyanın en fazla tehdidi olan bu unsurlara karşılık da bu beton yığını haline dönen kentlerimizde, nefes alabileceÄŸimiz alabileceÄŸimiz alanları büyütmek ve geliÅŸtirmek zorundayız. GeleceÄŸe dair vizyonumuzu belirlerken bu ÅŸehrin adil bir ÅŸehir olması ve aynı zamanda bu ÅŸehrin akıllı bir ÅŸehir olması, yaratıcı insanlarına fırsat tanıyan bir kent olmasını ifade ettiÄŸimiz gibi, bunun yanına bir yeÅŸil kent var etme çabamızı da ekleyerek, en önemli vizyon olarak Ä°stanbul’un geleceÄŸine not ettik. Ä°stanbul’a seçim döneminde milyonlarca metrekarelik yeÅŸil alanı var edeceÄŸimizi, servis edeceÄŸimizi anlatmıştık. 15 yeni yaÅŸam vadisini Ä°stanbul’un doÄŸusundan batısına, bu kente kazandıracağımızı ifade etmiÅŸtik. Bu yöndeki arayışlarımız halen devam etmekte” dedi.

kemerburgaz-kent-ormani-acildi-butun-hizmet-rant-icin-degil-halk-icin-olmali-641884-1.

“8 YILLIK TAHSÄ°S SÜRESÄ°NÄ°N BÄ°TMESÄ°NE 2 YIL KALA HÄ°ZMETE AÇTIK”

Ä°mamoÄŸlu, Kemerburgaz Kent Ormanı’nın hizmete açılması sürecini de ÅŸu sözlerle dile getirdi:

“Göreve geldiÄŸimizde bu hassasiyetimizi dile getirdiÄŸimiz anlarda iÅŸtiraklerimizden BoÄŸaziçi A.Åž.’ye ziyaretimizde, oradaki Genel Müdür arkadaşım, bize buradan bahsetti. Burası, 6 yıl önce Orman Bakanlığı’ndan tahsis edilen, yaklaşık 5,6 milyon metrekarelik devasa bir orman alanı. 6 yıldır burası yapılmaya çalışılıyordu ama bir türlü tamamlanıp açılamamış. Tahsis süresi 8 yıl. Bu sürenin bitmesine 2 yıl kala, hemen bu gördüÄŸünüz alanının, 1,6 milyon metrekarelik bölümünü 29 Ekim’e yetiÅŸtireceÄŸiz, ‘Cumhuriyet Bayramı’mızda hediye edeceÄŸiz burayı, dedim. Çünkü hem çok ÅŸaşırmıştım hem de çok üzülmüÅŸtüm. Biz buraya o dönemde 7-8 kez geldik; gezdik, dolaÅŸtık, tespitler yaptık. Burası ilk tahsis edildikten hemen sonra projelendirilmiÅŸ, inÅŸasına, imalatına da baÅŸlanılmış… Ben, buradan sayın Kadir TopbaÅŸ’a da teÅŸekkür ediyorum. Ama 2 yıldır hiçbir ÅŸey yapılmamış. Belki sayın TopbaÅŸ devam etse, açardı; bilmiyorum. Ama 2 yıldır burası böyle duruyor. Niçin duruyor? Neden duruyor? Epeyce eksik vardı. YoÄŸun çalışma yaptı arkadaÅŸlarımız, 2 ayı aÅŸkın sürede; gerçekten büyük eksiklikleri ve organizasyon sıkıntılarını aÅŸarak, bugün tümüyle korunaklı, güvenlik görevlilerinden temizliÄŸine, bakımına kadar, gerçekten Avrupai standartlarda hizmet olan bir bölüm haline getirdik burayı. Cumhuriyet Bayramı’mızın hemen arifesine yetiÅŸtirdiÄŸimiz bu alanda enerji depolayacağız, spor aktiviteleri yapacağız, eÄŸlencelerimiz, buluÅŸmalarımız olacak.”

“HACIOSMAN KORUSU'NU DA 19 MAYIS’TA AÇACAÄžIZ”

Ä°stanbul’un büyük bir coÄŸrafya olduÄŸuna vurgu yapan Ä°mamoÄŸlu, “Derinlemesine incelenmesi gereken bir alan. Maslak’ta, BoÄŸaziçi Ä°mar MüdürlüÄŸü’müzün hemen arkasında Hacıosman bölgesinde büyük bir ormanımız var. 1 milyon 100 bin metrekare. Güzel. Var. Ä°çinde yüz yılların yetiÅŸtirdiÄŸi aÄŸaçlar var, göletler var. O da güzel; var. Ama içinde insan yok. Niye? Kapalı. ‘Niye kapalı burası’ dedik. Biri proje yapmış ama öyle duruyor vesaire… Ä°stanbul’un göbeÄŸinde. Bir tarafında metro durağı var, diÄŸer tarafında baÅŸka bir metro durağı var. Yani tek bir metroyla Taksim’den, Zeytinburnu’ndan aktararak ya da GaziosmanpaÅŸa’dan insanlar gidip orda inebilir, yürüyebilir, aynı böyle bir ortamda sporunu yapabilir. Biz onlara aksiyonlar, aktiviteler hazırlayabiliriz. Åžaşırtıcı, üzücü. Genel BaÅŸkanım, burayı da 19 Mayıs’ta, Gençlik ve Spor Bayramı’nda açacağız” diye konuÅŸtu.

“SLOGANIMIZA TAKMIÅžLAR”

“Sloganımıza takılmışlar. ‘Ä°mara deÄŸil, halka açıyoruz’ dedik” diyen Ä°mamoÄŸlu, “Ya kötü bir ÅŸey demedik ki! Bu bir felsefe. Orman Bakanlığı’na teÅŸekkür ederiz. Burayı bize tahsis etti. Ä°ÅŸ birliÄŸimiz hep devam edecek. Hemen bir açıklama yapmışlar; ‘Ora ormandır. Ä°mara açılmaz zaten.’ Biliyoruz onu biz. Biz, bir felsefeyi anlatmaya çalıştık. Böyle bir açıklamaya gerek yoktu. ‘Yaptık’ demedik ki; ‘Açıyoruz’ dedik kardeÅŸim. Halkımıza açıyoruz. Bak yapanlara da teÅŸekkür ettik ama ‘Niye açmadınız 2 yıldır’ diye de sorguluyoruz. Yazık deÄŸil mi insanlarımıza? Ä°nsanlarımıza bu tür alanları hızlıca açmak, buraların keyfini, tadını geçirmek lazım. Hayat geçiyor, ömür geçiyor. Åžu güzellikler bunu yaÅŸayan insanlara gösterelim. Türkiye’nin her yerinde insanlar, birilerinin geçmiÅŸte okul alanı diye bağışladığı yerler AVM olmuÅŸ. Park alanı diye düÅŸündüÄŸü yerler binaya dönüÅŸmüÅŸ. Ülkemizin bu kötü talihini deÄŸiÅŸtirmek adına bu felsefeyi söylüyoruz. ‘Hayır, olmadı’ diyebilir miyiz? Diyemiyoruz. Bu ÅŸehrin ve ülkemizin birçok noktasında, insanların bile, toplumun bile terk ettiÄŸi alanlarla ilgili yarınlara dönük, ÅŸüpheli bakışları var. O bakımdan biz, Ä°stanbul’daki insanlara bir teminat vermek istiyoruz. Diyoruz ki; ‘Evet, biz bu kentin alanlarını, hakkaniyetle, en adil ÅŸekilde, insanlarına en doÄŸru ÅŸekliyle, planlanmış ÅŸekliyle kazandırmaya söz veriyoruz. Bundan asla taviz vermeyeceÄŸiz” Ä°fadelerini kullandı.

kemerburgaz-kent-ormani-acildi-butun-hizmet-rant-icin-degil-halk-icin-olmali-641885-1.

“HALKIN 312 MÄ°LYONUNU ÇÖPE ATTINIZ”

“Son 1-2 haftadır ilginç bir konu tartışılıyor” diyen Ä°mamoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

“Meclisimizde, çoÄŸunluÄŸu kullanarak, bazı noktaları meclise getirip, ‘Efendim, ÅŸuradaki ticaret alanını biz yeÅŸil alana çevireceÄŸiz’ diyorlar. Hatta usulsüz, hiçbir planlama prensiplerine uymayan, mülkiyetin geçmiÅŸine bakmaksızın, kendilerince geçersiz bir karar aldılar. Bir yanıyla sevindirici! Biz seçilir seçilmez, 2-3 ay içinde, muhalif olunca yeÅŸil alan çığlığı atmaları beni mutlu etti. Açık söyleyeyim, çok mutlu oldum. Üzücü olan ÅŸu tabi: Ä°ETT Garajı’yla ilgili yeÅŸil alan… Ya zaten Ä°ETT Garajı’yla ilgili aynı ÅŸeyi söyleyip duruyoruz yıllardır. BaÅŸka bir bakış açımız yok. Ä°nsanlarımızın lehine kullanılması konusunda kararlılığımız var. Ama, alınan bu kararın içindeki aldatmacayı da söylemeden edemeyeceÄŸim. Genel BaÅŸkanım, daha yeni, geçmiÅŸte deÄŸil 1-2 yıl önce KÄ°PTAÅž’a, BaÅŸakÅŸehir’de 266 milyon lira verip, satın aldıkları bir arsayı, imarını da bir miktar arttırarak, 17 milyon da proje parası harcayıp, toplamda 312 milyon liraya bir araziyi, fazla deÄŸil 10 ay önce, proje geliÅŸtirip satışa çıkartan yönetim, ‘Ben burayı yeÅŸil alan yapacağım’ diye önümüze getiriyor. Valla kim inanır, bilmiyorum? Kimse buna inanmaz. Daha da kötüsü; Sen, milletin 312 milyon lirasını da çöpe atıyorsun.” Ä°mamoÄŸlu, konuÅŸmasını, “Hem Cumhuriyet’imiz kutlu olsun hem demokrasimiz kutlu olsun. YaÅŸasın Cumhuriyet, yaÅŸasın demokrasi diyorum. Kent ormanımız Ä°stanbul’umuza hayırlı olsun” sözleriyle noktaladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Kemerburgaz Kent Ormanı'nın açılış törenindeki konuÅŸmasında, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun Ä°stanbul'u, Ä°stanbul'un sorunlarını, Ä°stanbulluların beklentilerini bildiÄŸini ve beklentilere uygun olarak Ä°stanbul'un dokusunu bozmadan, tarihini ve kültürünü öne çıkararak hizmet etmek istediÄŸini belirtti.

kemerburgaz-kent-ormani-acildi-butun-hizmet-rant-icin-degil-halk-icin-olmali-641886-1.

Kırsalda yaÅŸayanların yeÅŸille bir arada olduÄŸunu dile getiren KılıçdaroÄŸlu, kente gelenlerin ise kaldıkları apartman dairelerinin her tarafının beton olduÄŸunu, sokakların da asfaltla kaplandığını, çocukların oynayacakları bir alan bulunmadığını, çalışmayan bir kadının bütün hayatının dört duvar arasında geçtiÄŸini anlattı.

Kemal KılıçdaroÄŸlu, belediye baÅŸkanının kentte yaÅŸayanları doÄŸayla kucaklaÅŸtırması, yeÅŸillikle tanıştırması gerektiÄŸini vurgulayarak, aile fertlerinin birlikte parka gitmesi, kuÅŸları ve aÄŸaçtaki meyveleri görmesi, kedi ve köpekle oynayabilmesi, aÄŸaçların ilkbaharı ve sonbaharını görmesi gerektiÄŸini dile getirdi.

"AÄžAÇ YOK AMA HER TARAFTA YÜKSEK BÄ°NALAR VAR"

Ä°nsanların aÄŸaçlar çiçek açarken kendi ruhundaki huzuru yaÅŸayabileceÄŸi alanlar oluÅŸturulması gerektiÄŸine iÅŸaret eden KılıçdaroÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Bunu belediye baÅŸkanları saÄŸlayacak. Son yıllarda geliÅŸen bir kavram vardı: Beton ormanı. Çünkü aÄŸaç yok ama her tarafta yüksek binalar var ve yüksek binaların içinde kaybolan insanlar var. Bu doÄŸru mu? Asla doÄŸru deÄŸil. Ä°stanbul'da bazı semtlerde kiÅŸi başına düÅŸen yeÅŸil alan 1,9 metrekare. Burada insanlar, çocuklar, yaÅŸlılar yaÅŸamıyor mu? Burada yaÅŸayanların da aÄŸaç görmeye, yeÅŸil alan görmeye hakları yok mu? Çocukların oynayabileceÄŸi bir alan elde etmeye hakları yok mu? Bu tanımlamaları yaparken hiçbir siyasi ayrım yapmıyorum. Benim çocuÄŸum da oynayabilmeli, siyasal düÅŸünce olarak benim karşımda olan kiÅŸinin de çocuÄŸu oynayabilmeli. Onlara da bu imkanı saÄŸlayabilmeliyiz. O nedenle belediye baÅŸkanlarımız 'Bütün kenti kucaklayacağız. Hiçbir ayrım yapmadan herkese eÅŸit hizmet götüreceÄŸiz' diyorlar."

"4 YIL NÄ°ÇÄ°N BURAYA GELEMEDÄ°K"

Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun, 2 yıldır bu alanın neden açılmadığını sorduÄŸunu aktaran KılıçdaroÄŸlu, "Sayın BaÅŸkan kimse duymasın, bir sır vereyim. 2 yıldır benimle uÄŸraşıyorlardı. 'Acaba KılıçdaroÄŸlu ne olacak, KılıçdaroÄŸlu'nu ne yapacağız?' Ya kardeÅŸim, benimle uÄŸraÅŸmaktan vazgeçin. Ä°stanbul'la uÄŸraşın, Ä°stanbul'u Ä°stanbul yapın. EÄŸer 6 yıllığına büyükÅŸehre verilmiÅŸse, bunun 4 yılı yazık günahtır. 4 yıl niçin buraya gelmedik? Çocuklarımızla, yaÅŸlılarımızla, anne ve babalarımızla, ninelerimizle, dedelerimizle buraya gelebilirdik." diye konuÅŸtu.

KılıçdaroÄŸlu, önceliklerinin insan olduÄŸunun altını çizerek, "Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz için her ÅŸey insan için olmalıdır. Ä°nsan mutluysa, hepimiz mutlu oluruz. Hepimizin mutsuz olduÄŸu bir dünyada yaÅŸamak istemeyiz." dedi.

kemerburgaz-kent-ormani-acildi-butun-hizmet-rant-icin-degil-halk-icin-olmali-641887-1.

"BİZİM YEŞİLLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, ilk bürokrat olduÄŸu yıllarda Göztepe'de her hafta sonu bir yeÅŸil alanda arkadaÅŸlarıyla maç yaptığını, ancak ÅŸu anda o yeÅŸil alanların kalmadığını, tamamının beton ormanına dönüÅŸtüÄŸünü anlattı. KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Bizim yeÅŸilliÄŸe ihtiyacımız var. Bizim gülmeye ihtiyacımız var. Bizim yürümeye, koÅŸmaya ihtiyacımız var. Bizim çocuklarımızın rahatlıkla oynayabileceÄŸi alanlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla bütün bu olanakları bize büyükÅŸehir belediye baÅŸkanımız ve diÄŸer belediye baÅŸkanlarıyla birlikte saÄŸlamaya çalışacaklar. Meclis grubunda iktidar kanadı belediye meclis üyelerinin de 'Her alanı yeÅŸil alan yapalım.' demesi büyük bir memnuniyet yaratmış. Bunu duymaktan ötürü ben de son derece mutlu oldum, gerçekten keyif aldım. Umarım Ä°stanbul'un her tarafı yemyeÅŸil olur ve biz uçakla geldiÄŸimizde bina deÄŸil, her taraftan aÄŸaç görürüz, orman görürüz, park görürüz. Böyle bir imkanımız olursa son derece mutlu olurum. EÄŸer böyle bir imkanı bize saÄŸlayacaklarsa biz, bunu yapacağız. 'Hayır buraya dokunmayın.' derlerse, biraz zaman alacak. Hiç meraklanmayın. Ä°stanbul'u, Ä°stanbullunun hak ettiÄŸi bir ÅŸekliyle yeniden ayaÄŸa kaldırmak zorundayız."

"RANT Ä°ÇÄ°N DEĞİL AÄžAÇLAR Ä°ÇÄ°N OLMALI"

KılıçdaroÄŸlu, 3 büyük imparatorluÄŸa baÅŸkentlik yapan, boÄŸazıyla, minareleriyle, tarihiyle, doÄŸasıyla ve güzel insanlarıyla dünyanın en kadim kentlerinden Ä°stanbul'a Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun yakıştığını belirterek, katılımcılara ÅŸöyle seslendi:



"Ekrem BaÅŸkanın da görevi sizlere hizmet etmek. Tabii hakkını yemeyelim, iki deÄŸerli belediye baÅŸkanımız (Nurettin Sözen ve Ali Müfit Gürtuna) da burada, onlara da ÅŸükran borçluyuz. GeçmiÅŸte de buraya hizmet eden bütün belediye baÅŸkanlarına da elbette ÅŸükran borçluyuz. Biz, hizmet eden hiç kimsenin hizmetini gözardı etmek istemeyiz. Bütün hizmet rant için deÄŸil halk için olmalı; rant için deÄŸil çocuklar için olmalı; rant için deÄŸil aÄŸaçlar için olmalı; rant için deÄŸil bizimle beraber bu kentte yaÅŸayan diÄŸer canlılar için de olmalı. Biz, hep beraber güzel bir kentte yaÅŸamak isteriz. Bunu da birlikte saÄŸlayacağız. Kararlılıkla, güzellikle, gülümseyerek; kin duymadan, öfke duymadan yapacağız. Güzellikleri Ä°stanbul'dan bütün Türkiye sathına yayacağız. Buna yürekten inanıyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.