Sosyal Medya

SPOR

Süper Ligin en pahalıları Abdulkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı

Spor Toto Süper Lig’de, futbolun piyasa değerini analiz eden transfermarkt’ın güncel verilerine göre en pahalı oyuncular Trabzonspor’un altyapısından yetiştirip Türk futboluna kazandırdığı ve Avrupa kulüplerinin radarında olan Abdulkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı oldu.



Ä°ki futbolcu piyasa deÄŸeri sıralamasında Türkiye Spor Toto Süper Lig’in en deÄŸerli iki oyuncusu olarak zirvede yer aldılar.  Bordo-mavili takımın en deÄŸerli oyuncuları olan genç yetenekler Spor Toto Süper Lig’e bu sezon transfer olan birçok yerli ve yabancı ismi geride bıraktı.

Abdulkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı’nın müthiÅŸ çıkışı

Spor Toto Süper Lig’de yer alan 18 takımın yerli ve yabancı oyuncularının piyasa deÄŸeri 500 milyon Euro’yu bulurken, listenin başında ise Avrupa takımlarının transfer etmek için yoÄŸun pazarlık yaptığı Trabzonspor’un iki yıldız oyuncusu Abdulkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı yer alıyor. Son 6 ay içerisinde 22 yaşındaki Yusuf Yazıcı’nın 11 milyon Euro olan ortalama piyasa deÄŸeri 13 milyon Euro’ya çıkarken, 20 yaşındaki Abdulkadir Ömür’ün ise ortalama piyasa deÄŸeri 10 milyon Euro’dan 15 milyon Euro’ya yükseldi.

Yusuf ve Abdülkadir’i Max Kruse, Edin Visca ve Adem Ljajic takip etti

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür, listede ilk 2 sırayı alan oyuncular olurken, bu futbolcuları 12 milyon Euro’luk deÄŸerleriyle  Fenerbahçe’nin yeni transferi Max Kruse, Medipol BaÅŸakÅŸehir’den Edin Visca ve BeÅŸiktaÅŸ’tan Adem Ljajic takip etti.

Trabzonspor iki oyuncudan 40 ila 50 milyon Euro gelir bekliyor

Transfermarkt verilerine göre iki oyuncunun deÄŸerleri belirlense de bordo-mavili kulüp iki oyuncudan 40 ila 50 milyon Euro’ya yakın bir gelir bekliyor. Avrupa’nın önemli kulüpleri 15 ile 20 milyon Euro bandında tekliflerde bulunsa da Karadeniz ekibi iki oyuncusuna daha yüksek bir fiyata transfer etmek için gelen teklifleri deÄŸerlendirmeye alıyor.

Gelecekleri merakla bekleniyor

Trabzonspor’un altyapısından yetiÅŸtirip Türk futboluna sunduÄŸu iki isimin gelecekleri ise merakla bekleniyor. ÅžampiyonluÄŸa oynayacak bir kadro planlaması içinde olan ve bu doÄŸrultuda hedef koyan Karadeniz ekibi, iki oyuncusunu ise bu hedef doÄŸrultusunda bırakmak istemiyor. Önemli kulüplerin transfer tekliflerine ÅŸimdilik karşı durabilen bordo-mavili kulüp olası astronomik teklifler karşısında nasıl bir tavır göstereceÄŸi ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yeni sezona hazırlanan iki oyuncu transfer söylemlerinden uzak durmaya çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.