Sosyal Medya

GÃœNCEL

İBB’nin en kritik görevine gelen isim belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterliği’ne eski Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut resmen atandı. Erkut yeni sıfatıyla gece yarısı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havalimanında karşıladı.



Yavuz Erkut, 28 Haziran cuma günü Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu tarafından baÅŸkan danışmanı olarak atamış, Mehmet ÇakılcıoÄŸlu da Ä°BB genel sekreterliÄŸine vekaleten getirilmiÅŸti. Güvenlik soruÅŸturmasının tamamlanmasının ardından ardından Erkut, resmen Ä°BB Genel Sekreteri olarak atandı

Yavuz Erkut

Yavuz Erkut, Ä°BB Genel Sekreteri olarak dün gece Ä°stanbul’a gelen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’nı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde Ä°stanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte karşıladı.

Yavuz Erkut, BoÄŸaziçi Üniversitesi Kimya MühendisliÄŸi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Wales Üniversitesi Makine MühendisliÄŸi Bölümü’nde yapan Erkut, 1979’da çalışma hayatına TÜPRAÅž’ta baÅŸladı.
2005-2015 arasında TÜPRAÅž CEO’luÄŸu yapan Erkut, Azerbaycan devletinin petrol ve doÄŸalgaz ÅŸirketi SOCAR’ın Türkiye BaÅŸkanlığı’na da üstlenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.