Sosyal Medya

GÃœNCEL

Rize Belediye Başkanı Metin: Rize'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları 3 Etaplı Planlanıyor

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili "Rize'de kentsel dönüşüm üç etaplı planlanıyor. İlk Belediye Blokları ile çalışma başlatacağız." dedi.



Rize Belediye BaÅŸkanı Rahmi Metin, Rize Belediyesinde düzenlediÄŸi basın toplantısında kentsel dönüÅŸüm çalışmaları ile ilgili, kalıcı projeler üzerinde çalıştıklarını, geçici çözümlerin saÄŸlıklı iÅŸlemeyeceÄŸini belirtti.

Kentsel dönüÅŸüm çalışmalarının ilk kazma vuruluncaya kadar proje farklılıklarının olabileceÄŸine iÅŸaret eden Metin, kentsel dönüÅŸümün ana temelinin yerinde yapılaÅŸma ÅŸeklinde olacağını kaydetti.

Rize'de kentsel dönüÅŸümün yüksek katlardan düÅŸürülerek yapılacağına iÅŸaret eden Metin, "Kentsel dönüÅŸümler Rize'de çok sıkışmış alanlarda planlanıyor. Yapı sayısını azalttığımız zaman projenin bir mantığı olacak. YeÅŸil alan ve rahatlama olacak. Aynı sayıda daire ve bina yapılması kenti asla rahatlatmayacak. Bu ikilemle çalışıyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kentsel dönüÅŸüm yapı planının oluÅŸturulduÄŸunun altını çizen Metin, "Rize'de kentsel dönüÅŸüm üç etaplı planlanıyor. Ä°lk Belediye Blokları ile çalışma baÅŸlatacağız. Bunlardan bir tanesi belediye binasından, sahil, Menderes Bulvarına kadar bulunan alan. Bölge 3 tane belediye binası ve 67 tane konut bulunuyor. Daha çok ticari alan. Ä°lk hedefimiz bu alan. Bunu planlarken blok blok planlıyoruz. Rize'nin yüzde 50 ticareti burada dönüyor. Ä°ÅŸletme sahipleri ile yaptığımız konuÅŸmada bir yıllık prefabrik yapılarla ticari faaliyetlerini yapmalarını saÄŸlamayı hedefliyoruz." diye konuÅŸtu.

rahmi-metin-(1)-003.jpg

Çalışmaların ticareti aksatmadan yürütülmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden Metin, "Bu iÅŸi daha iyi yaptığına inanan herkesle fikir alış veriÅŸine hazırız. Belediye blokları bizim dönemimizde yapılıp bitirilmesini istiyoruz. Elbete dirençle karşılaÅŸacağız. Bu direnç bizim hızımızı belirleyecek. Mal sahibi ile kiracının farklı fikirleri olacak. Ä°kinci etapta Cumhuriyet Caddesi'nde Ä°smail Kahraman Kültür Merkezine kadar. Burada yüzde 40 ticari alan yüzde 60 konut var. Üçüncü alan ise aynı bölgeden ÇAYKUR Genel MüdürlüÄŸüne kadar olan alan. Burada yaklaşık 6-7 bin konut var. Bunları rezerv alanı oluÅŸturamadan yıkamazsınız. Vatandaşın yüzde 70'i aynı yerde konut sahibi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Ä°kinci ve üçüncü etap çalışmalarından önce konut alanlarının oluÅŸturulması gerektiÄŸine dikkat çeken Metin, "YaÄŸlıtaÅŸ ve TaÅŸlıdere Mahallesinde konut alanı üreteceÄŸiz. YaÄŸlıtaÅŸ Mahallesinde bin 500 konut konuÅŸuluyor. süreç devam ediyor. Netlik önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak. Vatandaşımızın lehine geçmiÅŸteki sıkıntılar olmaması için bu iÅŸin içinde olacağız. Vatandaşın ne ile muhatap olduÄŸunun sorumlusu biz olacağız. Vatandaşın lehine anlaÅŸma içerisinde olacağız. VatandaÅŸ ile oturup anlaşılarak adım adım gidilecek." dedi.

Rize'de 4-5 ÅŸiddetinde bir depreme binaların dayanamayacağı yanındaki söylentilerin her zaman olduÄŸuna deÄŸinen Metin, bir an önce çözüm için çalıştıklarına vurgu yaparak, "Bu iÅŸlerde kimse ihya olmak için beklemesin. Biz belediye olarak vatandaşın maÄŸdur olmaması için çalışacağız. Ortak bir noktada buluÅŸmuÅŸ olacağız." diye konuÅŸtu.

Metin, belediyenin üç aylık çalışma sürecine de vurgu yaparak, yarım kalan iÅŸleri bitirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

kentsel-donusum-rize-(1).jpgkentsel-donusum-rize-(2).jpgkentsel-donusum-rize-(3).jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.