Sosyal Medya

GÃœNCEL

Tarım ve İnsan' Fotoğraf Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Tarım ve İnsan' Fotoğraf Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen ' Tarım ve İnsan' temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi.



 

Tarım ve Ä°nsan' FotoÄŸraf Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

ANKARA - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen'Tarım ve Ä°nsan' temalı fotoÄŸraf yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi. Yarışma kapsamında 20 eser sergilenmeye deÄŸer görülürken, 120 eser sahibine toplam 88 bin lira tutarında hediye çeki verildi. 
Tarım ve Orman Bakanlığı EÄŸitim ve Yayın Dairesi tarafından 2009 yılından bu yana düzenlenen 'Tarım ve Ä°nsan FotoÄŸraf Yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine ödülleri düzenlenen törenle verildi. Bu yıl genel, çiftçi, öÄŸrenci, TOB çalışanları, Denizbank çalışanları ve tematik olmak üzere 6 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya 669 kiÅŸi 2933 eserle katıldı. Açılış yöreni öncesi dereceye giren fotoÄŸrafların gösterimi yapıldı. Yarışmanın jüri üyeliÄŸini ise; Tarım ve Orman Bakanlığı EÄŸitim ve Yayın Dairesi BaÅŸkanı Ä°sa Sertkaya, Devlet Sanatçısı Ozan SaÄŸdıç, FotoÄŸraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Denizbank Kültür ve Sanat Danışmanı Perihan Yücel yaptı. Serginin açılışı öncesinde dereceye giren eser sahiplerine ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Programda yapılan konuÅŸmaların ardından serginin açılışı gerçekleÅŸtirildi. Sergide fotoÄŸrafları inceleyen Tarım ve Orman BakanıYardımcısı Akif Özkaldı, eserler hakkında bilgi aldı.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, yıllardır devam eden yarışmanın tarım sektörünün sanatla buluÅŸması adına önemli olduÄŸunu ifade etti. FotoÄŸrafla kendisinin de yakından ilgilendiÄŸini belirten Özkaldı, "FotoÄŸraf yarışmasını hem bireysel hem Bakanlığın bir temsilcilisi olarak önemsiyorum. 26 bin 126 adet eser katılmış 10 yıl boyunca. 81 ilin tamamında bir katılım var. Her yöremizden katılım var. Bu seferki yarışmada 6 farklı kategori belirlenmiÅŸ. 2018'de Bakanlığımızın hayvan hastalıklarıyla mücadele buzağı kayıplarını önleme yılı ilan edilmiÅŸti. Tema olarak buzağı temasını belirlemiÅŸiz o yıl. Bu yıl TMO 80'inci yılını kutluyor TMO Özel ödülü, ve yarışmanın 10'uncu yılı olması sebebiyle özel bir ödül daha verilecek" dedi.
Tarımın insanlığın kültürel birikiminde hatırı sayılır bir yeri olduÄŸunu sözlerine ekleyen Özkaldı," Tarım ilk insan peygamberimizden son insana kadar, her alanda var olmuÅŸ ve var olacaktır. Toprağı sadık yar olarak belirlemiÅŸ bir milletin, topraÄŸa uzak kalması mümkün deÄŸildir. Tarıma önem vermeyen ülkeler ne bağımsızlıktan söz edebilir ne de baÅŸarıdan bahsedebilir. Tarımın anavatanı olan Anadolu topraklarında yaÅŸayan vatandaÅŸlarımız tarım kültürünü topraÄŸa, nakışlara deÄŸil fotoÄŸrafa da yansıttı. Bu fotoÄŸraflar sayesinde Anadolu'nun, çiftimizin zengin kültürle yoÄŸurulduÄŸunu görüyoruz. Bu fotoÄŸraflar tarımın ve üretimin her aÅŸamasını kare kare gözümüzün önünde canlandırıyor. Çiftçilerimizin engin gönüllerindeki sevgiyi, merhameti, dostluÄŸu kısacası tüm insani deÄŸerleri gözler önüne seriyor" diye konuÅŸtu.
Türkiye çapında ses getiren yarışma, tarımın fotoÄŸraf sanatıyla buluÅŸturulması ve gelecek nesillere bırakılacak arÅŸiv mirası olması açısından büyük önem taşıyor. Tarım ve Ä°nsan fotoÄŸraf yarışmasına 10 yılda toplam 5 bin 530 kiÅŸi 24 bin 126 eserle katılırken bin 396 eser ise sergileme, 186 eser ise ödül almaya hak kazandı.

 

8.ncisinde de HemÅŸin Ä°lçe Müdürü Dursun Ali AKPINAR Ödül almıştı 

 
 

 
Türkiye de tarim bakanlığı FotoÄŸraf yarışması ile Ülkede tarimi ayaÄŸa kaldıracak bekle gör 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.