Sosyal Medya

GÃœNCEL

Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece İddialarına İlişkin 4 İsim Sayıp AK Parti'yi Suçladı

Resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin Büyükçekmece Adayı Mevlüt Uysal'la ilişkili olduğunu iddia ettiği Nurettin Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Şahin ve Abdullah Yasin Durmuş'un da aralarında olduğu 11 kişinin aynı eve kayıt ettirildiğini söyledi.



Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Büyükçekmece Ä°ddialarına Ä°liÅŸkin 4 Ä°sim Sayıp AK Parti'yi Suçladı

Resmi olmayan sonuçlara göre Ä°BB BaÅŸkanlığı'nı kazanan CHP'li Ekrem Ä°mamoÄŸlu, AK Parti'nin Büyükçekmece Adayı Mevlüt Uysal'la iliÅŸkili olduÄŸunu iddia ettiÄŸi Nurettin Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Åžahin ve Abdullah Yasin DurmuÅŸ'un da aralarında olduÄŸu 11 kiÅŸinin aynı eve kayıt ettirildiÄŸini söyledi.

 

Resmi olmayan sonuçlara göre Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanlığı'nı kazanan Ekrem Ä°mamoÄŸluBüyükçekmece'de yapıldığı iddia edilen seçim usulsüzlüklerine iliÅŸkin konuÅŸtu. Ä°mamoÄŸlu, bir eve 11 kiÅŸinin kaydettirildiÄŸini vurgulayarak Nurettin Ertemel, Hüseyin SevimKaan Åžahin ve Abdullah Yasin DurmuÅŸ'un isimlerini verip AK Parti'yi suçladı.

Türkiye'de 31 Mart yerel seçimleri sonrası Ä°stanbul'daki oy sayımı tartışmalarında Büyükçekmece ilçesinde yapıldığı öne sürülen usulsüzlüklere iliÅŸkin geliÅŸmeler "sahte seçmen" ve "seçmen kaydırma" iddiaları ile devam ediyor. Ekrem Ä°mamoÄŸlu, katıldığı televizyon programında, AK Parti'li yetkililerin taşıma oy iddialarına iliÅŸkin açıklama yaptı. Ä°mamoÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:

 

"ÖYLE AÇIKLAMALAR DUYUYORUM KÄ° ÅžAÅžIYORUM"

"Büyükçekmece Belediye BaÅŸkanı Hasan Akgün uzun yıllardır beraber olduÄŸumuz bir arkadaşımız. Büyükçekmece süreci takip ettiÄŸim bir süreç. Büyükçekmece göç alan ve nüfusu artan bir ilçemiz. Büyükçekmece göç alan ilçelerden bir tanesi. Ä°stanbul'un ilk yedi-sekiz ilçesinden. Nüfusu artan ilçelerden. Bu Beylikdüzü'nde daha fazla. Öyle açıklamalar duyuyorum ki ÅŸaÅŸkınlıkla dinliyorum. Siyasilerden, belediye baÅŸkanlarından… Ä°nsan verileri kullanmak ve anlatmak konusunda bu kadar mı acemi, bu kadar mı kötü niyetli olur diye düÅŸünmekten alıkoyamıyorum kendimi."

BÜYÜKÇEKMECE'DEKÄ° SAYILARI VERDÄ°

"Büyükçekmece'deki seçmen verilerinden bahsetmemiz gerek. Büyükçekmece'de birden 20 küsur bin seçmen hareketi birden olmuÅŸ gibi zihinlere nakÅŸetmeye çalışıyorlar. Altı ayda 3 binin üzerinde seçmen sayısı artmış. Ne yazık ki aldatma ve yalan üzerine kurulan bu sistemin arızaları var."

"Seçim tarihi 7 Haziran 2015. Seçmen sayısı 158 bin 611. 1 Kasım 2015, seçmen sayısı 161 bin 699. Arada altı ay var. Altı ayda seçmen sayısı 3 binin biraz üzerinde seçmen sayısı artmış. Kullanılan oy 7 Haziran'da 135 bin 426. 1 Kasım'da 141 bin 811. Geçerli oy 7 Haziran'da 126 bin 069. 1 Kasım'da 139 bin 286."

"Hemen bu yıla gelelim. 24 Haziran 2018'de Büyükçekmece'nin seçmen sayısı 172 bin 351. Kullanılan oy 151 bin 331. Geçerli oy 149 bin 138. Deniyor ya '20 bin hareket, 25 bin hareket…' EÄŸer doÄŸru konuÅŸuyor olsalar geçerli oyun 175 binlerde olması gerekiyor. Yerel seçimlerde katılım düÅŸüyor, geçerli oy 31 Mart'ta 144 bin 733."

Ekrem Ä°mamoÄŸlu

YSK'NIN AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

"Taşınmış oy, hayali oy diye bir ÅŸey yoktur, 'Listelerimizden eminiz' diye YSK baÅŸkanının açıklaması var ÅŸubat ayında. Büyükçekmece aynı zamanda nüfus hareketliliÄŸinde nüfus oranına göre 30'uncu sırada. Aynı nüfuslara sahip Sancaktepe'de Çekmeköy'de daha yoÄŸun nüfus hareketliliÄŸi var. AKP'nin kazandığı iki ilçe."

"Verileri kıyasladıktan sonra Ä°stanbul millletvekili Özgür Karabat'ın ifadelerini paylaÅŸmak istiyorum. Mevlüt Uysal, Büyükçekmece adayı. Sözüne güvendiÄŸini söyleyen cumhurbaÅŸkanının check etmesini rica ediyorum. Karabat'ın tespitlerini anlatacağım. 4 Ocak 2019'da seçmen kayıtları askıya çıkıyor. Ä°tirazlar yapılıyor. 18 Ocak 2019'da kesinleÅŸiyor. Büyükçekmece'ye seçmen kaydırmada iki ilçenin aktif olduÄŸunu tespit ediyor Karabat. BaÅŸakÅŸehir ve Fatih nüfus kayması var Büyükçekmece'ye. Mevlüt Uysal önceki BaÅŸakÅŸehir baÅŸkanı. Masum olduÄŸunu düÅŸünelim.

4 Ä°SÄ°M SAYDI

"Bu süreçte özellikle Büyükçekmece'ye baÄŸlı Kamilova GümüÅŸ 1 Sokak numara 12'de, tam 11 kiÅŸi aynı adrese kayıt yapılıyor. Bu 11 kiÅŸi arasındaki dikkat çekici dört kiÅŸiyi sayın Karabat bana aktarıyor. Sayın Nurettin Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Åžahin; bu üçü aynı zamanda Büyükçekmece Adayı Uysal'ın vakıf baÅŸkanlığı yaptığı vakfın yönetim kurulu üyeleri, BaÅŸakÅŸehir kulübünün yöneticileri, baÅŸkan yardımcısı. Artı Abdullah Yasin DurmuÅŸ… Yine Uysal'ın özel kalem müdürü. Herhalde ev bulamamışlar, 11'i de aynı eve taşınmış. Halbuki ben Kamilova'yı bilirim, çok boÅŸ ev var. Bana söyleselerdi onlara ev bulurdum."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.