Sosyal Medya

GÃœNCEL

Rizeliler'den Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na yoÄŸun ilgi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 'Çayeli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yılı Kutlamaları' etkinliğinde Rizeliler'in yoğun ilgisi ile karşılaştı.



CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, sabah saatlerinde Küçükçekmece'de baÅŸladığı seçin turunu sırasıyla Büyükçekmece, Bakırköy ve BeÅŸiktaÅŸ'a taşıdı. Ä°mamoÄŸlu, günün son durağında, Ümraniye Haldun AlagaÅŸ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ''Çayeli'nin DüÅŸman Ä°ÅŸgalinden KurtuluÅŸunun 101. Yılı Kutlamaları''na katıldı.

Salonu hınca hınç dolduran seyirciler, konuÅŸma yapması için sahneye çaÄŸrılan Ä°mamoÄŸlu'na yoÄŸun alkışlarla destek verdi.

''82 milyon insan, tek bir vücut, tek bir millet ÅŸeklinde yoluna devam etmelidir'' diyen Ä°mamoÄŸlu, sahne arkasında yöresel yiyecekler satan Çayelili kadınların iÅŸlettiÄŸi tezgahın arkasına geçti. Lahana sarmasından ve baklavadan tadan Ä°mamoÄŸlu, ev alışveriÅŸini de tezgahtan yaptı.

VatandaÅŸlarca adeta sevgi çemberine alınan Ä°mamoÄŸlu, aynı yerde canlı yayın yapan bir radyonun yayınını da baÄŸlanarak, dinleyicilere selam yolladı. Radyo yayını sırasında, ''Çayeli'nden öteye'' türküsünü söyleyen Ä°mamoÄŸlu, salondan zorlukla ayrılabildi.CHP Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkan adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, 31 Mart yerel seçimleri için, kelimenin tam anlamıyla, gecesini gündüzüne kattı. Sabah Küçükçekmece, öÄŸle saatlerinde Büyükçekmece, akÅŸam üzeri de Bakırköy'de vatandaÅŸlarla buluÅŸtu.

BeÅŸiktaÅŸ'ta Gülsemin-Öner Peker çiftinin nikahına katılan Ä°mamoÄŸlu, akÅŸam da Ümraniye Haldun AlagaÅŸ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ''Çayeli'nin DüÅŸman Ä°ÅŸgalinden KurtuluÅŸunun 101. Yılı Kutlamaları''na katıldı.

''Nefret kötü, sevmek güzel…''

KonuÅŸma yapmak için sahneye çaÄŸrılan Ä°mamoÄŸlu, salondan büyük alkış aldı. Ä°ÅŸgal sırasında ÅŸehit ve gazi olanlara Allah'tan rahmet dileyen Ä°mamoÄŸlu, ''Ruhları ÅŸad olsun'' dedi.

Ä°mamoÄŸlu, ''Hepimiz biliyor ki bu memleket kolay kurulmadı. Hepimiz çalışmalıyız. Güzel ÅŸehrimizin ve ülkemizin geleceÄŸi için, çok güzel iÅŸlere imza atmak zorundayız. Çocuklarımız iyi yetiÅŸmeli, gençlerimiz geleceÄŸe umutla bakmalı. 82 milyon insan, tek bir vücut, tek bir millet ÅŸeklinde yoluna devam etmelidir. Kimseyi dışlamamalı, kinden nefretten uzak durmalı. Nefret kötü ÅŸey, sevmek güzel ÅŸey. Bu süreçte, iyi düÅŸüncelerle, iyi kalpli insanlarla yol almalı ve herkes birbirine yardım etmeli. Bu ülkenin, bu güzel Cumhuriyet'in kuruluÅŸundan bugüne, emeÄŸi geçen herkese, baÅŸta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸlarına hepimiz minnet ve ÅŸükran dolu duygulara sahibiz'' diye konuÅŸtu.

Ä°mamoÄŸlu'ndan ''Çayeli'nden öteye'' türküsü

Ä°mamoÄŸlu, sahneden iner inmez vatandaÅŸlarca çembere alındı. Engelli bir çocukla fotoÄŸraf çektiren Ä°mamoÄŸlu, sahnede kendisine verilen çiçeÄŸi ona hediye etti.

Ä°mamoÄŸlu, salondan ayrılmak üzereyken, bir kadın vatandaÅŸ CHP adayını, kuliste kurulan yemek tezgahlarına davet etti. YoÄŸun ilgiden dolayı zorlukla tezgahın arkasına geçebilen Ä°mamoÄŸlu, kendisine ikram edilen lahana sarması ve baklavadan tattı.

Tattığı yiyeceklerden ekibi için satın alan Ä°mamoÄŸlu, ''Bir tane de Laz BöreÄŸi ver, onu eve götüreceÄŸim'' dedi. Ä°mamoÄŸlu, bir tepsi baklavayı da 10 Mart'ta gerçekleÅŸecek Sarıyer Belgrad Ormanı yürüyüÅŸünde ikram edilmek üzere satın aldı. Ä°mamoÄŸlu, ödemeyi nakit yaptı.

VatandaÅŸlarca adeta sevgi çemberine alınan Ä°mamoÄŸlu, aynı yerde canlı yayın yapan bir radyonun yayınını da baÄŸlanarak, dinleyicilere selam yolladı.Radyo yayını sırasında, ''Çayeli'nden öteye'' türküsünü söyleyen Ä°mamoÄŸlu, folklor ekibiyle toplu fotoÄŸraf çektirdi. Ä°mamoÄŸlu, salondan zorlukla ayrılabildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.