Sosyal Medya

GÃœNCEL

İSKİ skandalının mimarı Ergun Göknel'den kitap: Seçim nasıl kazanılır

1993 yılında neden olduğu İSKİ skandalı dolayısıyla SHP'ye seçim kaybettiren ve 'yolsuzluk'tan 5 yıl hapis yatan dönemin İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel, bu kez siyasetçilere yol göstermeye soyundu.



 



SHP'nin 1989'da kazandığı Ä°stanbul'u Ä°SKÄ° skandalı nedeniyle 5 yıl sonra kaybettiren isim olan Ergun Göknel, yayınladığı kitapla yeniden gündeme geldi.
 
Halk TV'nin aktardığı habere göre, yolsuzluktan 5 yıl hapis yatan Göknel, 31 Mart yerel seçimlerinden önce piyasaya çıkan 'Seçim nasıl kazanılır?' kitabında, seçim kampanyalarının nasıl yürütülmesi gerektiÄŸi ve hangi konulara ağırlık verilmesi gerektiÄŸini anlatıyor.

​İSKİ SKANDALI NEYDİ?
 
Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) 1989 yılı yerel seçimlerinde birçok büyük kentin yanı sıra Ä°stanbul'da da belediye seçimlerini kazanmıştı. Ancak Nurettin Sözen'in belediye baÅŸkanlığı, 1993'te Ä°stanbul Su ve Kanalizasyon Ä°daresi'nde (Ä°SKÄ°) patlak veren skandalla sarsılmıştı.
 
Ä°SKÄ° Genel Müdürü Ergün Göknel, sekreteri Feray Karvar'la iliÅŸki yaÅŸamaya baÅŸlamış, 22 yıllık eÅŸinden boÅŸanmak için 1 milyon dolara yaklaÅŸan bir tazminat ödemeyi kabul etmiÅŸti. Ancak Göknel, eÅŸine 'Herhangi bir açıklama yapmadan sessiz sedasız boÅŸanmak' ÅŸartını koÅŸmuÅŸtu. Bu durumdan hoÅŸnut olmayan Nurdan ErbuÄŸ, eÅŸi Ergun Göknel'in yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkarmıştı.
Göknel'in, paravan ÅŸirketler kurulmasını saÄŸladığı ortaya çıkmış, bu ÅŸirketlerin de Ä°SKÄ°'nin açtığı klor alımı ihalelerine girdiÄŸi belirlenmiÅŸti. Paravan ÅŸirketler üzerinden, deÄŸerinin kat ve kat fazlasına klor alımı gerçekleÅŸtirilmiÅŸ gibi gösterilerek büyük menfaat elde edilmiÅŸti.
 
Skandalın patlak vermesinden sonra yargılanan Ergun Göknel, 5 yıl hapis yatmıştı. Skandalın siyasi faturasın ise SHP ödemiÅŸti. 1989'da kazandıkları belediyeyi 1994'te Refah Partili Recep Tayyip ErdoÄŸan'a kaptırmışlardı. O tarihten bu yana Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'ni herhangi bir sol parti kazanamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.