Sosyal Medya

GÃœNCEL

3600 ek gösterge için seçimden önce yasa çıkarılabilir

AK Partili Bülent Turan, 3600 ek gösterge için açıklamalarda bulunarak, TBMM takviminin uygun olması halimde seçimden önce bu konudaki yasanın çıkarılabileceğini söyledi.



AK Partili Bülen Turan, son dönemlerin en çok merak edilen konularından biri olan 3600 ek gösterge için açıklamalarda bulundu.

 
Turan, TBMM takviminin uygun olması halimde seçimden önce bu konudaki yasanın çıkarılabileceÄŸini söyledi.
 
3600 EK GÖSTERGE SÜRECÄ°
 
Ek gösterge düzenlemesini bekleyen binlerce öÄŸretmen emekli dilekçesini beklemeye aldı. Meclis'e sunulacak teklifte ek göstergenin statü mü, eÄŸitim durumunun mu dikkate alınacağı konusunda formül aranıyor.
 
Statüye göre belirlenirse eÄŸitim durumu dikkate alınmadan lise mezunu polis, hemÅŸire, din görevlileri 3600 ek göstergeden yararlanacak. Sabah'ta yer alan habere göre, eÄŸitime bakılırsa ek göstergeden sadece 4 yıllık üniversite, yüksek lisans mezunları yararlanabilecek.
 
EK GÖSTERGE NE ZAMAN BAÅžLAYACAK?
 
Yapılacak yasal düzenlemeyle hem görev ücreti hem de emekli maaşını önemli oranda belirleyen ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek gösterge cetvelinin yenilenmesiyle hem maaÅŸları hem de aldıkları emekli ikramiyesi artacak. Zor koÅŸullarda çalışan personele daha yüksek ücretler verilebilecek. Kamu çalışanlarıyla birlikte emekli olanlar ve idarecilerin de düzenlemeden yararlanması bekleniyor.
 
KAPSAM DIÅžI KALINMAMASI Ä°ÇÄ°N FORMÜL ARANIYOR
 
Lise ve yükseköÄŸretim mezunu astsubaylarda statü esas alınırken, hepsi 3600 ek göstergeden yararlanabiliyor. EÄŸitim durumuna bakılmaması durumunda tüm hemÅŸire polis, din görevlileri de düzenlemeden yararlanabilecek. Ancak eÄŸitim durumuna bakılırsa 3600 göstergeden üniversitelerin 4 yıllık lisans mezunları yararlanabilecek. Hükümet baÅŸta genel idare hizmetleri sınıfı olmak üzere lise mezunlarının kapsam dışı kalmaması için formül bulmaya çalışıyor.
 
EMEKLÄ°LERÄ°N YARARLANMASI DA ÖNGÖRÜLÜYOR
 
Bu kapsamdaki memurlarla beraber emekli olanlar ve idarecilerin de yararlanması da öngörülüyor. Birinci dereceden ve 30 yıl çalışıp emekli olan polislerin (fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanacak) emekli aylıklarında 637 lira, emekli ikramiyelerinde 27 bin 13 lira artış bekleniyor.
 
Birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan öÄŸretmen, hemÅŸire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıklarında 569 lira, emekli ikramiyeleri 20 bin 516 lira artış olacak. Söz konusu hesap 25 yıla göre yapıldığında birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan polislerin emekli aylıkları 592 lira, emekli ikramiyeleri 22 bin 739 lira yükselecek.
 
Birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan öÄŸretmen, hemÅŸire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 533 lira, emekli ikramiyeleri 17 bin 97 lira yükselecek.
 
LÄ°YAKATA GÖRE YÜKSELME
 
Yeni gösterge sistemi kamuda liyakate göre yükselmenin de önünü açacak. Birçok kurumda müdür, ÅŸube müdürü unvanlı kadrolarda görev yapanlar haklarında geçerli olan ek göstergenin düÅŸük olmasından ve hiyerarÅŸiye uygun olmamasından yakınıyor.
 
Müdür ve ÅŸube müdürü kadrosunda birinci derece kadro/aylık derecesi ile görev yapan yükseköÄŸrenim mezunu devlet memurları en çok 2200 ek göstergeden yararlanabiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.