Sosyal Medya

POLİTİKA

Chp’de Aday Tespitinde Yaşanan Sorunları Yorumladı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, partisindeki aday belirleme tartışmalarına ilişkin, "Aday tespitinde her zaman bu tür...



CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, partisindeki aday belirleme tartışmalarına ilişkin, "Aday tespitinde her zaman bu tür tartışmalar olur. Bir de bunun yüzde 100 doğrusu yoktur. Herkesi mutlu etmek de mümkün değildir" dedi.

31 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun bugünkü adresi Gaziosmanpaşa oldu. Yeni Mahalle'deki bir pazar alanında halkın arasına karışan İmamoğlu, pazarcılar ve vatandaşlarla sohbet ederek seçime ilişkin görüş alışverişinde bulundu. CHP'li Başkan adayını karşılarında gören bölge sakinleri şaşkınlıkları gizleyemedi.

İmamoğlu'nun yanına yaklaşan bazı vatandaşlar fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarışırken, bazıları ise istek ve taleplerini iletti. İmamoğlu, gezi sırasında babalarına yardım etmek için tezgahta bulunan gençlere eğitim üzerine tavsiyelerde bulundu.

"DENETİM MEKANİZMASI KOYMAK VE POLİTİKA OLUŞTURMAK ZORUNDASINIZ"

Pazar gezisi sırasında ekonomiyle ilgili konuşan CHP'li Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, "Tabii ki ekonomi tarafı var ama bir de belediyenin tedbir alacağı tarafı da var. Kesinlikle yetiştirilen yerden nakline varıncaya kadar nihai tüketiciye varıncaya kadar bir süreç tanımı getireceğiz. İstanbul büyük bir kent 16 milyona yakın insan yaşıyor. Dolayısıyla İstanbullunun gıdaya erişimini kendi haline bırakamazsınız. Bu sürecin yetiştirme anından vatandaşa üretim anına kadar bütün maliyetlerin üzerinde bir denetim mekanizması oluşturmak ve politika ortaya koymak zorundasınız. Böyle bir zinciri arkadaşlarımızla çalışıyoruz" dedi.

ADAY TESPİTİ SIRASINDA YAŞANANLAR

CHP'nin aday belirleme çalışmalarına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Aslında aday tespitinde her zaman bu tür tartışmalar olur. Bir de bunun yüzde 100 doğrusu yoktur. Herkesi mutlu etmek de mümkün değildir. Herkesin kendine has çabaları var, hepsine saygı duyulur. Neticede bir kişi tercih edilir ilçelerde. Bizim partimizde sesin çok duyulması biraz da demokrasinin bide yoğunluğu diyelim. İstediğimiz oranda mı, değil. Elbette ki eksiklikleri var. Demokrasinin de eksikleri var. Çünkü süreçler çok sıkışık. 7 tane seçim yaşadı bu insanlar 5 yılda. Artık demokrasiyi nasıl işleteceğinizi şaşırıyorsunuz. O bakımdan tartışmalar doğaldır. Şu an belli olan adaylar adayımızdır. Süreç en olgun şekilde devam edecek ve İstanbul'un başarısına katkı sunacaklar. Süreçte aday adaylığı yapmış, maharetini bildiğimiz kıymetli hemşehrilerimizin her birisi de bu yolculukta değerli bir yol arkadaşımızdır. Onlar da bize üst seviyede katkı sunacaklar. Görecekler ki bizim ekip arkadaşımız olacaklar ama ilçede ama büyükşehirde çok kıymetli vazifeleri onlara vereceğiz" şeklinde konuştu.

"HİÇ KİMSENİN KİŞİSEL ANLAMDA AYRICALIĞI OLAMAZ"

İlçelerdeki aday belirleme çalışmalarını ilişkin soruyu yanıtlayan İmamoğlu, "Sanıyorum 5 ilçemiz kaldı, çünkü İYİ Parti'ye de devredilen ilçeler var. Bizim belirleyeceğimiz 5 ilçemiz kaldı. O 5 ilçenin tamamlanmasını isterdik ama olmadı. Bu hafta tamamlanacağını düşünüyorum. Bir orada mümkün olduğu kadar rasyonel değerler üzerinde kişinin performansı, sunduğu projeler noktasında değerlendirmelerimiz oldu. Hiç kimsenin kişisel anlamda ayrıcalığı olamaz, olmamalı. Hele şahsımın asla yok. O bakımdan burada rasyonel bir değerlendirme oldu. Yüzde 100 doğruyu yakalamak mümkün değil. Öyle bir ölçü aleti henüz yok. Umuyorum her arkadaşım aldığı görevin mesuliyetini üstlenir ve en üst performansı ortaya koyar" diye konuştu.

 

Ekrem İmamoğlu kimdir?

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilmişti.

 

İmamoğlu 1970`te Trabzon'da doğdu. Trabzon Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı.

Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı. 2009'da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü'nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991'den bu yana Beylikdüzü'nde yaşıyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.