Sosyal Medya

POLİTİKA

35 gündür kapalı olan ABD hükümeti kısa süreliğine tekrar açıldı

BORA füze sistemlerinin etkin olarak görevde ve tüm fonksiyonlarıyla faal durumda kalması için Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ROKETSAN arasında iş birliği yapıldı.



ABD Başkanı Donald Trump’ın hükümet geçici olarak tekrar açılmasına olanak sağlayan tasarıyı imzalamasının ardından, 35 gündür süren kriz bir süreliğine son buldu.



35 gündür kapalı olan ABD hükümeti kısa süreliğine tekrar açıldı

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın hükümet geçici olarak tekrar açılmasına olanak sağlayan tasarıyı imzalamasının ardından, 35 gündür süren kriz bir süreliğine son buldu. Kongre, 22 Aralık’tan bu yana kapalı olan hükümetin üç haftalığına geçici olarak açılmasını öngören yasa tasarısını bugün onaylamıştı. 

Trump, yaptığı açıklamada 15 Şubat’a kadar hükümetin yeniden açılması ve bu sürede iki parti arasında sınır güvenliği konusunda müzakerelere devam edilmesi yönünde anlaşmaya varıldığını belirtti. Açıklamanın ardından, anlaşma kapsamında hükümetin geçici olarak açılmasını ve müzakerelerin devam etmesini öngören tasarı Kongre’den hızlıca geçti. Tasarıda Trump’ın Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar için Kongre’den talep ettiği bütçeyle ilgili bir madde yer almıyor.

Trump Twitter’dan yaptığı açıklamada, bu adımın kesinlikle taviz anlamına gelmediğini, varılan geçici uzlaşmanın kapanmadan zarar gören milyonlarca kişiyi korumayı amaçladığını belirtti. Trump, ayrıca 21 gün içinde bir anlaşma olmaması durumunda mücadeleye geri döneceklerini de sözlerine ekledi.

Trump, daha önce yaptığı açıklamada da, 15 Şubat’a kadar sınır güvenliği konusunda uzlaşma sağlanmadığı takdirde “ya hükümet yeniden kapanır ya da acil durumlarda anayasanın bana verdiği yetkiyi kullanırım” demişti. 

 

Kaynak : Medya Scope

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.