Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Üniversiteye Rektör Atadı. MEF'e Rizeli Rektör

ürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yer aldı. MEF Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Rizeli Prof. Dr. Muhammed Şahin atandı.



Buna göre, Gaziantep Ä°slam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi RektörlüÄŸüne Prof. Dr. Nihat HatipoÄŸlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi RektörlüÄŸüne Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi RektörlüÄŸüne Prof. Dr. Handan Ä°nci Elçi atandı.

Beykent Üniversitesi RektörlüÄŸüne Prof. Dr. Ali Murat Ferman, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi RektörlüÄŸüne Prof. Dr. Cumhur ÇökmüÅŸ, MEF Üniversitesi RektörlüÄŸüne ise Prof. Dr. Muhammed Åžahin'in ataması gerçekleÅŸtirildi.

Resmi Gazete'de yer alan diÄŸer atama kararı ile YükseköÄŸretim Kurulu (YÖK) üyeliÄŸine Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Mehmet Ä°smail Safa KapıcıoÄŸlu yeniden bu göreve getirildi.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasına Dair AnlaÅŸma"nın 5'inci maddesi gereÄŸince Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, Naci AÄŸbal, Prof. Dr. Ä°smail Demir, Doç. Dr. Ä°brahim Kalın, Prof. Dr. Mehmet Özkan ve Dr. Yener Mehmet SonuÅŸen'in atanması kararlaÅŸtırıldı.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliklerine de "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin Ä°ÅŸleyiÅŸ Esaslarına Dair AnlaÅŸma"nın 5'inci maddesi ve TüzüÄŸünün 4'üncü maddesi ile 3 sayılı CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereÄŸince Strateji ve Bütçe BaÅŸkan Yardımcısı Yılmaz Tuna ve Ä°stanbul Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Murat getirildi.

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Åžahin Kimdir?

muhammed-sahin-001.jpg

1965 yılında Rize’nin Pazar ilçesinde doÄŸan Profesör Muhammed Åžahin, Pazar Sivritepe Köy Ä°lkokulu, Pazar Ortaokulu ve Pazar Lisesi’ndeki eÄŸitimlerinden sonra, Ä°stanbul Teknik Üniversitesi, Ä°nÅŸaat Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri (Geomatik) MühendisliÄŸi Bölümü’nü 1987 yılında birincilikle tamamladı.

Åžahin, 1991 yılında Ä°ngiltere’de University College London’da Yüksek Lisans, 1994’de University of Newcastle Upon Tyne’da doktora çalışmalarını tamamladı. 1988 yılında Ä°TÜ Ölçme TekniÄŸi Anabilim Dalı AraÅŸtırma Görevlisi olarak baÅŸlayan akademik kariyerine, Ä°ngiltere’deki Master ve Doktora eÄŸitimlerini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede yardımcı doçent ve doçent olarak devam etti. 2002’de de Ä°TÜ Ölçme TekniÄŸi Anabilim Dalında Profesör oldu. 1997 yılında Graz Teknik Üniversitesi’nde ve 2000 yılında da Berlin Teknik Üniversitesi’nde kısa süreli misafir araÅŸtırmacı olarak bulundu.

1996-2004 yıllarında Rektör Danışmanlığı, Yabancı Diller Yüksek Okulu MüdürlüÄŸü, Ölçme TekniÄŸi Anabilim Dalı BaÅŸkanlığı ve Ä°leri Teknolojiler Program KoordinatörlüÄŸü gibi çok sayıda yönetim görevlerinde bulundu.

ÇeÅŸitli ulusal ve uluslararası mühendislik birliklerinde üyelikleri bulunan Profesör Muhammed Åžahin’in 14 uluslararası SCI makalesi ve 73 uluslararası bildirisi bulunmaktadır.

Profesör Åžahin, 6 AÄŸustos 2008 yılında Ä°TÜ’ye rektör olarak atandı ve 6 AÄŸustos 2012’de görevi sona erdi. Åžahin 2009 yılında, merkezi Belçika’da olan ve Avrupa’daki önemli mühendislik üniversitelerinin yer aldığı CESAER - Avrupa Yüksek Teknik ve AraÅŸtırma Üniversiteleri’nin yönetim kurulu üyeliÄŸine Türkiye’den seçilen ilk ve tek Türk rektör oldu. Åžahin, Åžubat 2012’de ise, aynı birliÄŸin dört kiÅŸilik yürütme kuruluna, “Üniversitelerde AraÅŸtırma ve Strateji Yönetimi” konusunda yaptığı katkılar nedeniyle aday gösterildi ve oy birliÄŸi ile seçildi.

Åžahin, BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı Deprem Danışma Kurulu Üyesi, Rize ve Karadenizliler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. AÄŸustos 2008- AÄŸustos 2012 tarihleri arasında Ä°TÜ Vakfı ve Ä°TÜ GeliÅŸtirme Vakfı BaÅŸkanı, Ä°TÜ ARI Teknokent Yönetim Kurulu BaÅŸkanı, Ä°TÜ GeliÅŸtirme Vakfı Okulları Kurucu Temsilcisi, Ä°TÜ Mezunlar Konseyi Onursal BaÅŸkanı görevlerinde bulunmuÅŸtur. 

Muhammed Åžahin, Tekstil Tasarımcısı NeÅŸe Åžahin ile evlidir. 2002 yılında doÄŸmuÅŸ olan Efe isimli oÄŸlu ve 2009 yılında doÄŸmuÅŸ olan  Defne isimli bir kızı vardır.

Muhammed Åžahin, MEF Üniversitesinin kurucu rektörüdür ve Mart 2013'ten beri bu görevdedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.