Sosyal Medya

SPOR

Spor Toto'nun Islam Ilimleri Fakültesi'nden sonra Imam Hatip Inşaatı Sponsorluğu da ortaya çıktı

Çorum’da yeni bir imam hatip okulu inşaatı başladı. Ancak yapılacak olan İmam Hatip Ortaokulu’na Spor Toto sponsor oldu. Devlet eliyle kumar oynatan Spor Toto’nun, içinde Kur’an-ı Kerim, Hadis, Siyer gibi derslerin okutulacağı okula maddi destek verecek olması halk arasında tepkiyle karşılandı.



Bugüne kadar hep milletin kendi imkânlarıyla, kazandığı helal kazançlarıyla yaptırdığı Ä°mam Hatip okulları, devletine ve milletine faydalı iÅŸler için çalışan bir nesil yetiÅŸtirdi. Temelinden çatısına kadar helal kazançlarla yapılan bu okullarda okuyan çocuklar, aldıkları manevi eÄŸitimin büyük etkisiyle vatansever birer yetiÅŸkin oldular. Bugün devletin ve yerel yönetimlerin maddi destekler sunduÄŸu okullarda eski havanın olmadığı kamuoyu tarafından dile getiriliyor.
 
HARAM PARAYLA HELAL NASIL ANLATILACAK?
 
Gelirleri kumara dayalı Spor Toto’nun manevi eÄŸitimler verecek bir eÄŸitim kurumuna yapacağı destek, kamuoyunda büyük tepki çekiyor. “Haram kazançla saÄŸlanan gelirle yapılan okulda, öÄŸrencilere nasıl helal kazanç anlatılacak?” sorusu cevabını arıyor!
 
16 DERSLÄ°KLÄ° Ä°MAM HATÄ°P ORTAOKULU
 
12.06.2017 tarihinde yapımına baÅŸlanan okulun, 16 derslikli olacağı belirtildi. inÅŸaatın bitiÅŸ tarihi ise 06.08.2018 olarak ifade ediliyor. inÅŸaatın 11.172.643 TL sözleÅŸme bedeli bulunuyor.

MilliGazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.