Sosyal Medya

GÃœNCEL

CHP ve İYİ Parti ittifakının İstanbul Ankara adayları netleşti

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmeleri dün akşam netleşti. Buna göre başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 11 ilde CHP, 10 ilde ise İYİ Parti aday çıkaracak. İstanbul ve Ankara adayının CHP'den olmasının kesinleşmesinin ardından herkes aday olacak isimleri merak etmeye başladı. Gazeteci Muharrem Sarıkaya yaşanan gelişmelerin ardından Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının netleştiğini yazdı.



CHP ile Ä°YÄ° Parti arasında yaÅŸanan kriz akÅŸam saatlerinde çözüldü. KılıçdaroÄŸlu ve AkÅŸener kameraların karşısına geçereke ittifak yaptıklarını duyurdu. Ä°ttifaka göre 11 ilde CHP, 10 ilde Ä°YÄ° Parti aday çıkaracak.

KRÄ°ZÄ° BALIKESÄ°R ÇÖZDÜ

"CHP ile Ä°YÄ° Parti arasında tıkanan kriz akÅŸam saatlerinde CHP’nin Balıkesir’de aday gösterdiÄŸi milletvekili Ahmet Akın’ı geri çekip, Ä°YÄ° Parti’nin adayı Ä°smail Ok’u destekleme kararı ile çözüldü." ifadelerini kullanan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 21 ildeki ittifakları yazdı.

ANKARA VE Ä°STANBUL ADAYI CHP'DEN

Ankara ve Ä°stanbul baÅŸta olmak üzere Ä°zmir, Adana, Antalya, Bursa, Aydın, EskiÅŸehir, MuÄŸla, Hatay ve TekiridaÄŸ'da CHP aday çıkaracak ve Ä°YÄ° Parti tarafından desteklenecek.

10 Ä°LDE Ä°YÄ° PARTÄ°

Balıkesir, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya, Gaziantep, Denizli ve Manisa’da ise Ä°YÄ° Parti'nin çıkaracağı adayları CHP destekleyecek.

MERSÄ°N'DE Ä°KÄ° ADAY

Mersin içinse bir ittifak adayının olmadığını belirten Sarıkaya, "Mersin’de her iki parti de aday çıkaracak, ancak birbirlerine yönelik bir mücadele içinde olmayacak. Bu illerdin ilçelerine dönük de her iki parti aday belirleme sürecinde karşılıklı anlayış içinde hareket edecek." ifadelerine yer verdi.

ANKARA'DA MANSUR YAVAÅž, Ä°STANBUL'DA EKREM Ä°MAMOÄžLU

Öte yandan Ä°stanbul ve Ankara adayının CHP'li olacağının kesinleÅŸmesinin ardından kulisler de hareketlendi. Gözler bu iki büyükÅŸehirde kimin aday olacağına çevrilirken, Sarıkaya iki ismin adaylığının netleÅŸtiÄŸii yazdı.

Sarıkıya "Mutabakata göre CHP Ankara’da Mansur YavaÅŸ’ı aday gösterirken, büyük olasılıkla Ä°stanbul adayı da Ä°mamoÄŸlu olacak." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.