Sosyal Medya

GÃœNCEL

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sonrası ilk adım: 2 ilden adaylar geri çekilebilir

AK Parti-MHP ittifakında detaylar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşmede Iğdır ve Kars adaylarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylıklarını açıkladığı iki ilde, AK Parti'nin adaylarını geri çekebileceği iddia edildi.



Cumhur Ä°ttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesine yönelik AK Parti ve MHP’li heyetlerin görüÅŸmeleri devam ederken, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli dün yeniden bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti’nin “MuÄŸla BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı’nı MHP’ye bıraktığı, Aydın BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için de ‘kararsız’ kaldığı” ifade ediliyor. Ä°ki liderin görüÅŸmesinde ayrıca MHP’nin aday çıkarmayacağını açıkladığı Ankara, Ä°stanbul ve Ä°zmir dışındaki 27 büyükÅŸehirin de masaya yatırıldığı kaydediliyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; MHP, ittifak kapsamında, Ankara, Ä°stanbul ve Ä°zmir büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlıklarında aday çıkarmayacağını açıklasa da ilçe üç büyükÅŸehirdeki bazı ilçe belediyelerinde “AK Parti’nin desteÄŸini beklediÄŸi” ifade ediliyor. Bu kapsamda da AK Parti’nin Ä°stanbul’da, Silivri ile Küçükçekmece’de, Ankara’da ise mevcut MHP’li belediyeler Polatlı ile Etimesgut’ta “MHP’nin adayını destekleyebileceÄŸi, aday çıkarmayabileceÄŸi” de belirtiliyor.

CHP-Ä°YÄ° PARTÄ° DE KONUÅžULDU

Ä°ki lider iki parti tarafından hazırlanan simülasyonlar üzerinde de görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunduÄŸu ifade edilirken, CHP ile Ä°YÄ° Parti arasında dün yaÅŸanan ittifak görüÅŸmelerindeki krizin de gündeme geldiÄŸi belirtildi. Bahçeli, daha önce CHP ile Ä°YÄ° Parti’nin “ittifak yapacağı her yerde Cumhur Ä°ttifakı’nın adayını destekleyeceklerini” açıklamıştı. Bu kapsamda, CHP’li belediye baÅŸkanlıklarının da ittifak kapsamında ele alındığı ifade ediliyor.

IÄžDIR VE KARS ADAYI GERÄ° ÇEKÄ°LEBÄ°LÄ°R

ErdoÄŸan, MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde ikinci parti konumunda olduÄŸu IÄŸdır ile MHP’den istifa eden Murtaza Karaçanta’nın yönettiÄŸi Kars’ta da partisinin adayını açıklamıştı. Ancak IÄŸdır ile Kars’ın ittifak kapsamında “yeniden ele alınabileceÄŸi” deÄŸerlendiriliyor. AK Parti’nin IÄŸdır Belediyesi baÅŸkan adayı Adil Aşırım’ın “Azeri” kökenli olduÄŸu için “IÄŸdır’da MHP’nin oylarını bölebileceÄŸi” ifade ediliyor. Bu durumda, IÄŸdır Belediyesi’nin “yeniden HDP’nin eline geçebileceÄŸi” deÄŸerlendirilirken, AK Parti’nin “IÄŸdır ve Kars’taki adaylarını da MHP lehine çekebileceÄŸi” konuÅŸuluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.