Sosyal Medya

GÃœNCEL

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren kazası

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren, kontrol lokomotifine çarptı. Kaza nedeniyle bir üst geçit de çöktü. Ankara Valisi Vasip Şahin'in açıklamasına göre, kazada şu an 4 ölü, 43 yaralı var. Ankara Valiliği'nin ilk açıklamasında olayın YHT'nin bir banliyö trenine çarpması sonucu meydana geldiği belirtilmişti. Bakanlık açıklamasında kazanın bu şekilde gerçekleşmediği belirtildi.



Ankara Yenimahalle'de Yüksek Hızlı Tren, kontrol lokomotifine çarptı. Kazada çok sayıda yaralı var. Olay yerinde bir üst geçitte de çökme meydana geldi. Üst geçidin bazı kısımlarının Yüksek Hızlı Trenin üzerine çöktüÄŸü belirtildi.

Ankara'da gerçekleÅŸen korkunç tren kazasından ilk görüntüler
 

4 ÖLÜ, 43 YARALI

Ankara Valisi Vasip Åžahin yaptığı açıklamada "Aynı yolda bulunan yol kontrolü ile görevli kılavuz treni çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Åžu an 4 ölü, 43 yaralı var." dedi. Ankara Valisi Åžahin, tren kazasının Yüksek Hızlı Tren'in aynı güzergahta yol kontrolü yapan kılavuz trene çarpması sonucu meydana geldiÄŸini açıkladı.

20181213_2_33899762_39840966_Web

Ankara ValiliÄŸi'nin kazanın banliyö treni ile çarpışmasıyla ilgili açıklamasına UlaÅŸtırma Bakanlığı'ndan düzeltme gelmiÅŸ ve kazanın YHT'nin bir kontrol lokomotifine çarpmasıyla meydana geldiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kaza sırasında trenin hızının 80- 90 kilometre civarında olduÄŸu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.