Sosyal Medya

GÃœNCEL

Mansur Yavaş İYİ Parti adaylığını reddetti: Kaybederim

CHP ile İYİ Parti arasında kilitlenen Ankara Büyükşehir Belediye adaylığı henüz aşılabilmiş değil. Mansur Yavaş, İYİ Parti'den aday olma önerisini reddetti. Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'na "İYİ Parti’den olursam kaybederim, o zaman çekileyim" dediği öğrenildi.



CHP ile Ä°YÄ° Parti'de ittifak arayışı devam ediyor. OÄŸuz Kaan Salıcı ve Koray Aydın düzeyinde görüÅŸmeler geçtiÄŸimiz hafta sonu ve dün yoÄŸun olarak sürdü. Ä°ki genel baÅŸkan yardımcısının Ankara’dan gösterilecek adayın Ä°YÄ° Parti’den olması ve Mansur YavaÅŸ olması konusunda uzlaÅŸma çıkınca konu Kemal KılıçdaroÄŸlu’na aktarıldı.

KILIÇDAROÄžLU Ä°LE YAVAÅž GÖRÜÅžTÜ

KılıçdaroÄŸlu, dün TBMM’deki görüÅŸmelerini bitirince parti genel merkezine geçti ve burada Mansur YavaÅŸ ile görüÅŸtü. Bu görüÅŸmede kendisine Ä°YÄ° Parti’den aday olması önerilen YavaÅŸ, öneriyi reddetti.

YAVAÅž: Ä°YÄ° PARTÄ°'DEN ADAY OLMAM

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, KılıçdaroÄŸlu ilke YavaÅŸ arasında geçen konuÅŸmanın detaylarını yazdı. Sarıkaya, KılıçdaroÄŸlu'nun teklifine “Ä°YÄ° Parti’den aday olmam halinde kaybederiz. Ben kaybedeceÄŸim bir yere niye aday olayım” diyen yanıt verdiÄŸini iddia etti.

Sarıkaya yazısının devamında şu ifadelere yer verdi;

YavaÅŸ: Ä°YÄ° Parti’den olursam kaybederim, o zaman çekileyim…

KılıçdaroÄŸlu: Meral Hanım çok ısrar ediyor, aÅŸamadığım için…

YavaÅŸ: Meral Hanıma da söyledim, olursam CHP’den olurum…

KılıçdaroÄŸlu: Bir daha konuÅŸacağım…

CHP lideri KılıçdaroÄŸlu, Ä°YÄ° Parti lideri Meral AkÅŸener’in “ortak adayımız olmalı” dediÄŸi Mansur YavaÅŸ’ı CHP’ye davet ederek Ankara konusundaki kararını iletti:

“Ä°YÄ° Parti’den aday olmanız halinde biz Ankara’dan aday çıkarmayacağız...”

YavaÅŸ buna itiraz etti, gerekçesini de “Ä°YÄ° Parti’den aday olmam halinde kaybederiz. Ben kaybedeceÄŸim bir yere niye aday olayım” diye açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.