Sosyal Medya

GÃœNCEL

Düzce'de karı- koca otobüs şoförü

Düzce'de, 4 çocuk annesi Neziha Duman (38) ve eşi Ahmet Duman (40) belediye halk otobüslerinde şoförlük yapıyor. Eşinin ilk zamanlar karşı çıksa da durumu kabullenip kendisine destek verdiğini söyleyen Neziha Duman, "Kadınların yapamayacağı bir iş yoktur" dedi.



Düzce Belediyesi halk otobüsünde ÅŸoförlük yapan Ahmet Duman ile evli olan Neziha Duman, eÅŸine çalışmak istediÄŸini ve otobüs ÅŸoförü olmak istediÄŸini söyledi. EÅŸi ilk baÅŸlarda belli kaygılar çerçevesinde eÅŸinin ÅŸoförlük yapmasını istemedi. Ancak geçen süre içerisinde Ahmet Duman, eÅŸinin iyi bir ÅŸoför olduÄŸunu gördü ve ona destek olmaya baÅŸladı. Neziha Duman, 2 yıldır belediye halk otobüsünde ÅŸoförlük yapıyor.

Neziha Duman mesleÄŸini çok sevdiÄŸini belirterek, "38 yaşındayım, 4 çocuk annesiyim. 20 yıllık evliyim. Babam da otobüs ÅŸoförüydü. Büyüyünce babamın mesleÄŸini yürüteceÄŸim diyerek hayaller kuruyordum. EÅŸim ilk zamanlar 'Kaza yaparsın, can taşıyorsun' diye karşı çıktı. Ama 'Ben bu iÅŸi yapacağım' dedim. 'Kadınların gücünü göstereceÄŸim' dedim ve yapmaya devam ediyorum. Kendime güveniyorum, can taşıyorum, mesleÄŸimi severek yapıyorum. Tepkiler çok güzel. Kadınların yapamayacağı bir iÅŸ yoktur" dedi.

'Ä°YÄ° BÄ°R ANNE, Ä°YÄ° BÄ°R ÅžOFÖR'
Ahmet Duman ise, "Devamlı trafiktesiniz, sonuçta insan taşıyorsunuz can taşıyorsunuz. Kaygılarım vardı ama kaygılarım boÅŸa çıktı. EÅŸime teÅŸekkür ediyorum, mesleÄŸini en iyi ÅŸekilde yapıyor. Ä°yi bir anne, iyi bir ÅŸoför. Bazı durumlarda biz de evde kalabiliyoruz. Bu sebeple ev iÅŸinde bize de sorumluluklar düÅŸtü. Bu ara yumurta kırmayı, menemen yapmayı öÄŸrendik. Çocukların okul dönüÅŸü oluyor. EÅŸim iÅŸte ben evde oluyorum. Bizim de destek ve yardımcı olmamız gerektiÄŸini anladık. Ne kadar hanımlar erkek iÅŸi yapıyorsa, biz de erkeklerin hanım iÅŸlerini yapabileceÄŸini göstermiÅŸ olduk. Åžoför arkadaÅŸlarımın hepsine teÅŸekkür ediyorum. Erkeklerin bir arada bulunduÄŸu ortamda bir hanım geldiÄŸi için daha saygılılar. Gerçekten hanımların olduÄŸu yerlerde seviye ve saygı artıyor. Ekmek parası cinsiyet ayırt etmiyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.