Sosyal Medya

MALÄ°YAKLAÅžIM

Asgari ücret 2019'da net 2 bin 800 lira olabilir DİSK duyurdu

DİSK 2019 yılı için talep ettiği asgari ücret rakamını ilan etti. İstanbul Mimarlar Odası'nda yapılan basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.



DÄ°SK 2019 yılı için talep ettiÄŸi asgari ücret rakamını ilan etti. Ä°stanbul Mimarlar Odası'nda yapılan basın toplantısına DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuÅŸan Arzu ÇerkezoÄŸlu, "Asgari ücret ülkemizde çalışanların tamamını ilgilendiren bir konudur. Asgari ücret tespiti 16 milyondan fazla iÅŸçinin ve onların ailelerinin yaÅŸam koÅŸullarını ilgilendiren çalışma hayatının en temel konularından biridir. Asgari ücret on milyonların derdidir" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalı
DÄ°SK'in 2019 yılı asgari ücret talebiyle ilgili aldığı karar da basın toplantısında duyuruldu. Buna göre DÄ°SK yeni asgari ücretin net 2 bin 800 lira olmasını istiyor.

ÇerkezoÄŸlu ÅŸunları söyledi:
-"Asgari ücret tespitinde geçim koÅŸulları ve milli gelir artışı da dikkate alınmalıdır. Asgari ücret yıllık olarak hesaplanmalı, tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır. Asgari ücretin enflasyon karşısında korunması için, asgari ücretin milli gelir artışından yararlanması için, asgari ücretin geçim ücreti olabilmesi için, asgari ücrette yaÅŸanan kayıpların giderilmesi için, iÅŸçilerin krize karşı korunması için, asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalıdır".

 

Asgari Ücret Komisyonu toplanıyor
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını bu hafta 6 Aralık perÅŸembe günü yapacak. Komisyon sonuç alana kadar toplantılarına devam edecek. 15 üyeden oluÅŸan komisyonda iÅŸçi, iÅŸveren ve hükümet adına temsilci bulunuyor. Asgari ücret artışı genel olarak bir önceki yıl gerçekleÅŸen enflasyonun üzerinde belirleniyor. Asgari ücret 2016 yılında yüzde 30, 2017 yılında yüzde 7.92 oranında artırıldı. 2017'de yüzde 11.92 oranındaki enflasyona karşın, 2018 yılında uygulanan asgari ücret yüzde 14.18 oranında zamlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.