Sosyal Medya

BEYKOZ MEDYA

Bakan Selçuk, Otizmli Ozan Barış ile Buluştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Sedef Erken, müzisyen Ogün Sanlısoy ve otizmli çocukları Ozan Barış Sanlısoy ile bir araya geldi.



Milli EÄŸitim Bakanı Ziya SelçukÄ°stanbul Otizm Gönüllüleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Sedef Erken, müzisyen Ogün Sanlısoy ve otizmli çocukları Ozan Barış Sanlısoy ile bir araya geldi.

Erken, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Ä°stanbul'un Beykoz ilçesindeki Sabancı ÖÄŸretmenevi'ndeki görüÅŸmede, Selçuk'a, otizm ile ilgili 10 yıldır yaptıkları çalışmalara iliÅŸkin bilgi verdiklerini ve bir rapor sunduklarını belirtti.GörüÅŸmenin, yaklaşık bir saat sürdüÄŸünü ifade eden Erken, kaynaÅŸtırma ve özel eÄŸitim sınıfları, otistik çocuklar eÄŸitim merkezleri (OÇEM), özel okullarda otizmli öÄŸrenciler için kontenjan açılması, öÄŸretmen, aile ve eÄŸitimcilerin eÄŸitimleri, özel eÄŸitimci atamaları, sivil toplum çalışmaları, rehabilitasyon ve otizmin diÄŸer ülkelerdeki durumu gibi birçok konunun ele alındığını kaydetti.

GörüÅŸmede, otizm konusunun yanında diÄŸer farklı geliÅŸen çocukların da konuÅŸulduÄŸunu ifade eden Erken, "Otizm konusunda atılacak her olumlu adımın diÄŸer gruplara da yansıyacağını ve tüm engelli çocukların eÄŸitim haklarının önemini vurguladık." paylaşımında bulundu.

Erken, Bakan Selçuk'a, daveti ve ilgisinden dolayı teÅŸekkürlerini iletti.

"Bizleri umutlandırdı"

Müzisyen Sanlısoy, "Milli EÄŸitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ile görüÅŸmemiz gerçekleÅŸti. Bizi misafir ettiÄŸi ve dinlediÄŸi için teÅŸekkür ederiz. Otizm konusundaki bilgisi ve vizyonu bizleri umutlandırdı." ifadelerini kullandı.

Selçuk da görüÅŸmenin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ozanımızın ve tüm özel evlatlarımızın yarınları için hep birlikte çalışacağız. Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaÅŸtığınız için biz teÅŸekkür ederiz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Çocukları Ozan'ı okuldan almak istediklerini duyurmuÅŸlardı

Erken ve Sanlısoy geçen ay sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, otizmli çocukların eÄŸitimde birçok sorun yaÅŸadıklarına dikkati çekerek, "OÄŸlumuz Ozan Barış okulda iyi bir eÄŸitim alsın diye yıllardır yaptığımız mücadeleden vazgeçiyoruz. Otizmli çocukların eÄŸitim sorunları, çocukların ve ailelerin durumu inanın bildiÄŸinizin çok ötesinde. ÇocuÄŸumuzun zorunlu eÄŸitim sisteminden muaf tutulması isteÄŸimizi, bilgilerinize sunuyorum. Bundan sonra gerekli eÄŸitimi, evde kendimiz vermek için var gücümüzle çalışacağız." açıklamasında bulunmuÅŸlardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.