Sosyal Medya

BEYKOZ MEDYA

Çavuşbaşı'nda İmar Planları İçin Havza Sorunu Aşılıyor

Çavuşbaşı Mevki’i Elmalı havzası imar planları sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve İSKİ’nin ortak gayret ve çalışmalarıyla çözülüyor, imar planı çalışmaları yakında başlıyor.



ÇavuÅŸbaşı Mevki'i Elmalı havzası imar planları sorunu Ä°stanbul BüyükÅŸehir BelediyesiBeykoz Belediyesi ve Ä°SKÄ°'nin ortak gayret ve çalışmalarıyla çözülüyor, imar planı çalışmaları yakında baÅŸlıyor.

Beykoz Belediyesi'nin bölgenin havza sorununu aÅŸmak üzere akil insanlar, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluÅŸları, muhtarlar ve bilim adamlarının iÅŸtirakiyle tertiplediÄŸi "Ortak Akıl Çalıştayı" meyvelerini verdi.

"Ortak Akıl Çalıştayı"ndan çıkan rapor ve görüÅŸlerle Ä°BB ve Ä°SKÄ°'ye baÅŸvuran Beykoz Belediyesi'nin giriÅŸimleriyle, bilimsel çalışmalar neticesinde Ä°SKÄ° yönetmeliÄŸine "özel hüküm" geliyor. Mutlak alan (0-300 m bandı) için baraj üzerinde kurulacak tertip bendiyle ÇavuÅŸbaşı'nda artık imar planları baÅŸlatılacak.

Ä°SKÄ° Genel Müdürü Fatih Turan'ın ev sahipliÄŸinde Beykoz Belediye BaÅŸkanı YücelÇelikbilek, AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediyesi Teknik BaÅŸkan Yardımcısı Dr. Eyüp Salih Elmas ve proje ekibiyle yapılan toplantıda havza sorununun çözümüne iliÅŸkin çalışmalar ve gelinen son nokta deÄŸerlendirildi.

Ä°SKÄ° yönetmeliÄŸine getirilecek "özel hüküm", Ä°BB Meclisi ve Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onaylandıktan sonra yürürlüÄŸe girecek ve ardından Beykoz Belediyesi bölgenin imar planı çalışmalarına baÅŸlayacak. - Ä°STANBUL

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.