Sosyal Medya

BEYKOZ MEDYA

Beykoz'un Yeni Meclis Binası Açıldı

Beykoz Belediyesi ilçenin geleceğine kalıcı bir imza daha attı.



Beykoz Belediyesi'nin ana hizmet binasının arkasında yükselen yeni meclis binasıyla ilçenin geleceÄŸini ilgilendiren önemli kararlar ilçeye yaraşır modern bir binada alınacak.

Yeni meclis binasının açılışına Beykoz Belediye BaÅŸkanı Yücel Çelikbilek, belediye baÅŸkan yardımcıları, baÅŸkan danışmanları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. Açılışta baÅŸkan danışmanı Muhammed Küçükkonuklar Kur'an-ı Kerim okudu.

 

BaÅŸkan Yücel Çelikbilek: "Beykoz'a 50 Yıllık Bir Bina Yaptık"

Meclis binasının açılışı dolayısıyla konuÅŸan Beykoz Belediye BaÅŸkanı Yücel Çelikbilek: "Bu bina ilçemizin bugünü ve geleceÄŸini ilgilendiren kararların alındığı önemli bir merciidir. Meclis binamızı ilçenin 50 yıllık geleceÄŸini göz önüne alarak inÅŸa ettik. Bundan önceki meclis binasının açılışını da biz yapmıştık.Meclisimiz siyasi partilerin koltuk sayısı, saÄŸlamlığı, tasarımı ve ofisleriyle uzun yıllar ilçemize hizmet edecek. Beykoz'un nüfusu artsa bile yeni bir binaya ihtiyaç olmayacak. Meclis binamızın ilçemize hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum" dedi.

Meclis üyeleri de yeni binanın ve meclis salonun hayırlı olmasını dileyen konuÅŸmalar yaptılar. KonuÅŸmaların ardından yeni mecliste ilk toplantı gerçekleÅŸtirildi ve gündem maddeleri görüÅŸülerek karara baÄŸlandı.

Toplantının ardından meclis üyeleriyle birlikte hatıra fotoÄŸrafı çekildi.

Kuyu Temel Sistemiyle SaÄŸlam Bina

Beykoz Belediyesi Fen Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü 5 bin 460 m2 alan üzerine inÅŸa edilen yen meclis binası bodrum, zemin,1. ve 2. kat olmak üzere 4 katlı olarak yapıldı. Binada meclis salonu, resepsiyon, fuaye, kokteyl salonu, meclis odası, encümen odası, komisyon odaları, grup toplantı odaları, arÅŸiv, ofisler ve sığınak yer alıyor.

Binanın saÄŸlamlığı için etrafı 53 adet kuyu perde duvarla çevrelendi. Kuyu perde temel kazısında 3 bin 617 m3 toprak elle kazı yapıldı. Kuyu perde duvar imalatında toplam 105 ton demir ve 1700 m3 beton döküldü ve duvarlara toplam 4766 metre uzunluÄŸunda 297 adet kalıcı zemin çivisi ve 1566 metre uzunluÄŸunda 116 adet ön germeli geçici ankraj imalatı yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.