Sosyal Medya

GÃœNCEL

Putin: Venezüella'daki siyasi durumu terör yoluyla değiştirme girişimlerini kınıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekileceğini duyuran ABD hakkında konuştu.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler AnlaÅŸması'ndan (INF) çekilmesi halinde Rusya'nın karşılık vereceÄŸini söyledi.Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Venezüella'daki siyasi durumu "terör" yoluyla deÄŸiÅŸtirme giriÅŸimlerini kınadıklarını söyledi.Venezüella Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro ile görüÅŸmesinin basına açık kısmında konuÅŸan Putin, mevkidaşına hitap ederek "Toplumda karşılıklı anlayış oluÅŸturmaya yönelik çabalarınızı ve muhalefetle iliÅŸkileri düzeltmeye iliÅŸkin tüm eylemlerinizi destekliyoruz. Açıkça 'terör' niteliÄŸi taşıyan tüm eylemleri, güç yoluyla siyasi durumu deÄŸiÅŸme giriÅŸimlerini ise kınıyoruz" dedi.

 
'ZOR DÖNEMLERÄ° GERÄ°DE BIRAKTIK'
 
Rus lider, Maduro'yla bölgedeki durumu ve ikili iliÅŸkilerdeki geliÅŸmeleri konuÅŸma fırsatı doÄŸduÄŸu için memnun olduÄŸunu kaydetti. Önceki yıllarda Rusya-Venezüella iliÅŸkilerinin zor dönemlerden geçtiÄŸini ve ticaret hacminin ciddi ÅŸekilde azaldığını anımsatan Putin, olumsuz süreci geride bırakmayı baÅŸardıklarını ve bu yıl hissedilir bir artış saÄŸladıklarını vurguladı.
 
MADURO: YENÄ°DEN AYAÄžA KALKTIK
 
Putin'in ardından söz alan Maduro, ülkesinin yıllardır çeÅŸitli saldırılara ve tehditlere maruz kaldığını ancak yeniden ayaÄŸa kalktıklarını ifade etti.
 
Maduro, "Siz, bölgemize son yüz yıldır bir dost gibi yaklaÅŸtınız. Ä°lerlememizi saÄŸlayacak ortak noktayı bulduÄŸumuzu düÅŸünüyorum. Rusya ve Venezüella arasındaki ekonomik iliÅŸkilere uyan, tam kapsamlı bir ekonomik program uygulamaya koyduk. Bu görüÅŸmenin sonucunda, ülkelerimiz arasındaki iÅŸbirliÄŸi ve iki ülke ekonomileri için güzel haberler geleceÄŸinden eminim" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.