Sosyal Medya

GÃœNCEL

Fransa'da olaylar büyüyor: OHAL sinyali

Fransa’da akaryakıta gelen zamların ardından 'Sarı Yelekler'in iki hafta içerisinde gerçekleştirdiği 3. eylem gününden geriye kalan görüntüler savaş alanını aratmadı. İçişleri Bakanı Christophe Castaner ise yaptığı açıklamayla OHAL sinyali verdi.



Fransa'da, akaryakıt zamlarının ardından baÅŸlayan gösteriler dün gece de devam etti. 'Sarı Yelekler'in iki hafta içerisinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi 3. eylemin ardından baÅŸkent Paris adeta yangın yerine döndü.

17'SÄ° POLÄ°S, 110 KİŞİ GÖSTERÄ°LERDE YARALANDI

Ä°HA'da yer alan habere göre özellikle ÅŸiddet olaylarının yaÅŸandığı baÅŸkent Paris'te, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nın verilerine göre 287 gözaltı gerçekleÅŸti ve 17’si güvenlik güçleri mensubu toplam 110 yaralandı.

65 BÄ°N POLÄ°S GÖREV YAPIYOR, GÖSTERÄ°CÄ° SAYISI 75 BÄ°N

Fransa çapında 65 bin güvenlik güçleri mensubu görevlendirilirken yine ülke çapında 75 bin kiÅŸinin Sarı Yelekler eylemine katıldığı bildirildi. Fransa’nın diÄŸer bölgeleri ise daha sakin deÄŸildi.

2244808_f9511cd2493d0d8051a875874ad81a9e

190 YERDE YANGIN ÇIKTI, 6 BÄ°NA KULLANILAMAZ HALE GELDÄ°

Ä°tfaiye ekiplerinin de yoÄŸun çalıştığı günde 6 binanın ateÅŸe verildiÄŸi 190 yangına da müdahale edildiÄŸi öÄŸrenildi. Bazı bölgelerde büyük yangınlar çıkarıldığı, Puy-en-Velay’de valiliÄŸin ateÅŸe verildiÄŸi ve Bordeaux’da patlama sebebiyle bir vatandaşın elini kaybettiÄŸi öÄŸrenildi.

YÜZLERCE ARAÇ ATEÅžE VERÄ°LDÄ°

Yüzlerce aracın ateÅŸe verildiÄŸi, güvenlik güçleri ile eylemciler arasında ÅŸiddetli bir mücadelenin gerçekleÅŸtiÄŸi günün ardından geriye kalan görüntüler savaÅŸ alanını aratmadı. Çevik kuvvet tarafından ÅŸiddet gören ve yaralanan vatandaÅŸların görüntüleri paylaşıldı, aralarında yaÅŸlıların da olduÄŸu eylemcilere polisin sert müdahalesi vatandaÅŸların “diktatörlük” yorumu yapmasına sebep oldu.

2244808_810x458

Ä°ÇÄ°ÅžLERÄ° BAKANI: "OHAL BÄ°R TABU DEĞİL"

Öte yandan Ä°çiÅŸleri Bakanı Christophe Castaner, "OHAL ilan etmek benim için tabu bir ÅŸey deÄŸil" açıklamasında bulunurak olaÄŸanüstü hal ilan edilme ihtimali olduÄŸunun sinyalini verdi.

OHAL 2 YIL SÜRMÜÅžTÜ

Fransa'da, 13 Kasım 2015 tarihinde 130 kiÅŸinin öldüÄŸü Paris'teki zincirleme terör saldırılarının ardından yürürlüÄŸe giren OHAL, 6 kez uzatılmış, 2 yıl sürmüÅŸ ve 1 Kasım 2017'de kaldırılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.