Sosyal Medya

BÄ°YOÄžRAFÄ°

MANSUR YAVAÅž

MHP'den CHP'ye geçerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olan Mansur Yavaş, 2018 yılında da İYİ Parti'den aday oldu.



MHP'den CHP'ye geçerek Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığına talip olan Mansur YavaÅŸ, 2018 yılında da Ä°YÄ° Parti'den aday oldu. Peki  kimdir Mansur YavaÅŸ, iÅŸte eÅŸi ve çocukları ile yaÅŸamı:

Manser YavaÅŸ 1955 Beypazarı Ankara doÄŸumlu.  Siyaset sahnesine Beypazarı Belediye BaÅŸkanlığı ile etkili bir giriÅŸ yapan Mansur YavaÅŸ'ın asıl mesleÄŸi avukatlık. Ä°stanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan YavaÅŸ, vatani görevini askeri savcı olarak yaptı. Beypazarı'nda 13 yıl serbest avukatlık yapan Mansur YavaÅŸ, siyasete 1989 yılında MHP'den giriÅŸ yaptı. 18 Nisan 1999 seçimlerinde %51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye BaÅŸkanı oldu. 

Beypazarı'nı baştan yarattı
Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla "2001 Yılının En Ä°yi Yerel Yöneticisi", 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSÄ°AV tarafından da "Yılın Belediye BaÅŸkanı" seçildi. 18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranı ve 11 bin oy alarak yeniden Belediye BaÅŸkanı seçilen Mansur YavaÅŸ, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için aday oldu. Ancak %27 oy alarak rakipleri Ä°brahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı.

MHP'den CHP'ye geçti 
21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'ye üye olan Mansur YavaÅŸ, 2014 yerel seçimleri'nde Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için yarıştı ve aldığı yüzde 43 oyla Melih Gökçek'e ikinci kez kaybetti.

Mansur YavaÅŸ'ın eÅŸi ve çocukları : 
Mansur YavaÅŸ'ın eÅŸinin ismi Nurten YavaÅŸ. Mansur YavaÅŸ eÅŸi Nurten YavaÅŸ ile bir akrabasının aracılığı ile tanışmış. Hemen söz yapıp askerlik döneminde de evlenmiÅŸler. Mansur YavaÅŸ ve eÅŸinin 2 kızları var.


Namaz kılarım 
Muhafazakar ve 5 vakit namazını kılan bir ailede büyüdüÄŸünü belirten Mansur YavaÅŸ kendisini verdiÄŸi bir röportajda ÅŸöyle anlatmıştı:
-"Evimde namaz kılınır. Cumalara ve bazen sabah namazlarına giderim. Orucumu aksatmam. Beypazarı’nda 12 yıl avukatlık yaptım.

-Çocuklarıma düÅŸkünüm. 2 kızım var. 10 yıl belediye baÅŸkanlığı yaptığım dönemde onlarla yeterince zaman geçiremediÄŸim için piÅŸmanım. Sonra bir baktım, evlenecek yaÅŸa gelmiÅŸler, ıskaladığım için piÅŸmanım. 

- BeÅŸiktaÅŸlıyım. Ankara’da Ankaragücü’nü destekliyorum. GençlerbirliÄŸi’ne de sempatim var. Trecking ve spor seviyorum. Düzenli yürüyüÅŸ yapıyorum. ArkadaÅŸ canlısıyımdır. Yalan söyleyemem.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.