Sosyal Medya

SÄ°VÄ°LTOPLUM

Ukrayna Kültür Derneği'nden renkli açılış

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde yaklaşık 9 ay önce yasal kuruluşunu tamamlayan Ukrayna Kültür Derneği'nin resmi açılışı, renkli görüntülere sahne oldu.



AYDIN'ın KuÅŸadası ilçesinde yaklaşık 9 ay önce yasal kuruluÅŸunu tamamlayan Ukrayna Kültür DerneÄŸi'nin resmi açılışı, renkli görüntülere sahne oldu.

KuÅŸadası'na çeÅŸitli nedenlerle gelip yerleÅŸen Ukrayna vatandaÅŸlarının kurduÄŸu derneÄŸin açılışında, tüm dernek üyeleri yerel giysileri 'ViÅŸivanka' giydi. KuÅŸadası Belediyesi Ä°bramaki Sanat Galerisinde düzenlenen açılış etkinliÄŸine; KuÅŸadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye BaÅŸkanvekili Zekeriya Tünk, baÅŸkan yardımcıları AyÅŸe ÅžerifoÄŸlu, Remzi Çengel, Ukrayna BüyükelçiliÄŸi'nden kültür ataÅŸesi ve kalabalık bir davetli topluluÄŸu katıldı. YetiÅŸkin Ukraynalılar, kendi kültürlerine ait sanatsal ve görsel etkinlikler sahneledi. Türk ve Ukrayna kültürünü bir arada yaÅŸayan çocukları ise çocuk oyunlarıyla izleyenlerin karşısına çıktı. Dernek BaÅŸkanı Svitlana Potapenko Yıldırım ve Olena Burgaç ile dernek yöneticilerinin ev sahipliÄŸi yaptığı açılış etkinliÄŸi renkli anlara sahne olurken, yaklaşık 2 saat sürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.