Sosyal Medya

DÃœNYA

Türk savaş uçakları Afrin'de hedefleri bombalamaya başladı.

Diyarbakır'dan havalanan Türk savaş uçakları Afrin'de hedefleri bombalamaya başladı. TSK, harekatın adını Zeytin Dalı olarak duyurdu.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada Afrin'e yönelik 'Zeytin Dalı' harekatının 17.00'da baÅŸladığı belirtildi. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı saÄŸlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAÅž'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeÅŸ bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 'Zeytin Dalı Harekatı' baÅŸlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

BM SÖZLEÅžMESÄ°NÄ°N 51. MADDESÄ° ÇERÇEVESÄ°NDE TSK'dan,  'Zeytin Dalı' harekatıyla ilgili yapılan açıklamada, "Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BM Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleÅŸmesinin 51'inci maddesinde yer alan 'meÅŸru müdafaa hakkı' çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir." denildi

Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri arasında sınır hattında uçak sesleri duyuluyor. Sınır hattını geçen Türk savaş uçakları Afrin'de terör örgütü PYD/PKK hedeflerini vurmaya başladı.

GÖZLEM NOKTALARI BOMBALANDI Ä°dlib'deki AA muhabirlerinin aktardığı son dakika geliÅŸmesine göre, Türk savaÅŸ uçakları, Afrin'in Türkiye sınırı hattındaki Cinderis beldesine baÄŸlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK'ya ait gözlem noktaları ve hedeflerini bombaladı.

"EN AÄžIR ÅžEKÄ°LDE CEZALANDIRILIRLAR" BaÅŸbakan Binali Yıldırım, "Åžu an itibariyle kahraman silahlı kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin bölgedeki vatandaÅŸlarımızın başını aÄŸrıtan Afrin'de yaÅŸayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulüm eden PKK, PYD, YPG ve DEAÅž  unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata baÅŸlamıştır. Allah mehmetçiÄŸin, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Türkiye dostluklarına önem veren bir ülkedir. Ancak Türkiye'ye karşı husumet içinde olanlar birliÄŸimizi beraberliÄŸimizi bozmaya çalışanlar da en ağır ÅŸekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Kimseye düşmanlığımız yok" diye konuÅŸtu. 

BAÅžBAKAN YILDIRIM CHP GENEL BAÅžKANI KILIÇDAROÄžLU'NU ARAYARAK HAREKATA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N BÄ°LGÄ° VERDÄ° BaÅŸbakan Yıldırım, Almanya'da bulunan CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu'nu telefonla arayarak Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na iliÅŸkin bilgi verdi.

BOZDAÄž: HAREKAT SAYGI Ä°LE BAÅžLAMIÅžTIR BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü BozdaÄŸ: "(Zeytin Dalı Harekatı) Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliÄŸine ve siyasi birliÄŸine saygı ile bu harekatı baÅŸlatmıştır. Harekat süresince de bu temel ilkelere riayet edecek ve harekatın hedeflerine baÅŸarıyla ulaÅŸmasını müteakip bölgeden ayrılacaktır. Türkiyenin baÅŸlattığı bu harekat, Suriye devletine, Suriye halkına, Suriyenin toprak bütünlüğüne, egemenliÄŸine ve siyasi birliÄŸine, bölgede yaÅŸayan Türkmen, Kürt ve Arap kardeÅŸlerimize karşı bir harekat deÄŸil, DEAÅž, PKK, PYD ve YPG terör örgütlerine karışı baÅŸlatılmış bir harekattır."

"Harekatın planlanmasında ve icrasındaki tek hedef, terör örgütleri ve teröristler ile bunlara ait sığınak, barınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerdir. Siviller asla hedef değildir. Siviller zarar görmesin diye her tür planlama yapılmış ve gerekli her tedbir alınmıştır."

Ä°NCÄ°RLÄ°K'TE TÃœRK F-16'LAR HAZIR BEKLÄ°YOR Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Zeytin Dalı Harekatı'na havadan bombardıman yaparak baÅŸlamasının ardından gözlerin çevrildiÄŸi Adana'nın Sarıçam Ä°lçesi'ndeki Ä°ncirlik Hava Ãœssü'nde, 2 Türk F-16 savaÅŸ uçağının pist başına geldiÄŸi görüldü. DHA'nın haberine göre pist başında bekleyen savaÅŸ uçaklarının operasyona katılması bekleniyor.

Ä°NCÄ°RLÄ°K'E 4 TÃœRK F-16 Ä°NDÄ° Adana'nın Sarıçam Ä°lçesi'ndeki Ä°ncirlik Hava Ãœssü'nde 2 Türk F-16 savaÅŸ uçağının pist başında beklemeyi sürdürürken, saat 18.10 sıralarında 4 adet F-16 ardı ardına Ä°ncirlik Ãœssü'ne iniÅŸ yaptı. Bu uçakların operasyona fiilen katılıp katılmadığı ise henüz anlaşılamadı.
Öte yandan savaş uçaklarının Afrin'deki bir TV vericisini vurduğu ileri sürüldü.

ÖMER ÇELÄ°K: TERÖR ÖRGÃœTLERÄ°NE KARÅžI GEREKEN EN MEÅžRU CEVABI VERÄ°YORUZ Avrupa BirliÄŸi (AB) Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Ömer Çelik, Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'na iliÅŸkin "Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde tüm terör örgütlerine karşı gereken en meÅŸru cevabı veriyoruz." ifadesini kullandı.

Çelik, Twitter hesabından Zeytin Dalı Harekatı hakkında, "Başkomutanın emriyle Zeytin Dalı Harekatı başladı. Allah muvaffak etsin." ifadesini kullandı.

Bakan Çelik, "Türkiye bir kere daha ülkemizin, bölgemizin ve dünyanın güvenliÄŸi için terörle mücadele konusunda en kararlı ülke olduÄŸunu göstermiÅŸtir. Terör örgütlerine tabela deÄŸiÅŸtirterek bölgeyi daha karmaşık hale getiren siyasetlerin, terörün güçlenmesine yol açtığı görüldü. Türkiye ÅŸu anda teröre karşı en meÅŸru pozisyonda durmaktadır." ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.