Sosyal Medya

DÃœNYA

Kosaçev: Erdoğan, Trump'ı uyarmıştı

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Rus basınına konuÅŸan Kosaçev “Trump’ın Kudüs’ün Ä°srail’in baÅŸkenti olduÄŸuna dair vakitsiz açıklamaları halihazırda sarsıntıda olan OrtadoÄŸu’daki yeni bir bomba olabilir” ifadelerini kullandı.

'ERDOÄžAN, TRUMP’I KUDÃœS KONUSUNDA UYARMIÅžTI'

ABD’nin Arap dünyasından yakın müttefikleri tarafından uyarılmasına raÄŸmen böyle bir açıklama yaptığını belirten Kosaçev TürkiyeCumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kudüs’ü Müslümanların kırmızı çizgisi olarak nitelendirdi. Trump ise dik baÅŸlı davranarak bir baÅŸka talihsiz seçim vaadini yerine getirdi” dedi.

'ORTADOÄžU’DAKÄ° SÃœRECE DARBE VURULMAK Ä°STENÄ°YOR'

Tüm Kudüs’ün Ä°srail’in baÅŸkenti olduÄŸunu söyleyen Trump, OrtadoÄŸu’ya istikrar getirilmesi sürecine darbe indirmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Kosaçev, dünyanın yine ABD içindeki bölünme ve kendi ülkesinin çıkarları üzerine oynayan Trump’ın ‘bumerang’ıyla karşı karşıya olduÄŸunu da belirtti.

"ATEÅžLE OYNUYOR"

Duma Uluslararası Ä°liÅŸkiler Komitesi BaÅŸkanı Leonid Slutskiy, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün Ä°srail’in baÅŸkenti ilan edilerek ABD BüyükelçiliÄŸi’ni oraya taşınmasına iliÅŸkin açıklamalarını “AteÅŸle oynamak”olarak deÄŸerlendirdi. Slutskiy gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu adımın Orta DoÄŸu’da zaten zor olan durumu daha da tırmandıracağı ve Filistinile Ä°srail krizini tekrar patlatacağı ortada. Bu gerçek anlamda ateÅŸle oynamaktır” dedi.

Slutskiy, Kudüs’ün statüsünün Ä°srail Silahlı Kuvvetleri’nin ÅŸehrin doÄŸu kısmını iÅŸgal ettiÄŸi 1967 yılından itibaren tartışmalı bir konu olduÄŸunu söyledi ve ekledi, “BM Ä°srail bayrağı altında batı ve doÄŸu kısımlarının birleÅŸtirilmesini kabul etmedi ve Tel Aviv’i baÅŸkent olarak kabul etti. ABD BüyükelçiliÄŸi’nin Kudüs’e taşınması halinde Washington Filistinlilerin ve tüm uluslararası birliklerin fikirlerini görmezden geliyor demektir”.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.