Sosyal Medya

EKONOMÄ°

Dolar için flaş açıklama! Son 14 yılın en kötü...

ABD'deki vergi reformunun dolar üzerindeki etkisinin belirsiz olduğu ve gelecek yıl doların diğer para birimleri karşısında gerilemeye devam edeceği belirtildi.



ABD'deki vergikesintilerinin dolar Ã¼zerinde olumlu etki yaratacağı yönündeki yaygın kanıya raÄŸmen, birçok stratejist doların uzun vadede güç kaybedeceÄŸini ifade etti.
 
Birçok stratejist, doların 12 aylık dönemde euro karşısında gerileyeceÄŸi tahmininde bulundu. ABD'de vergi kesintilerinin de dolar Ã¼zerindeki etkisinin belirsiz olduÄŸu ifade edildi.


"REFORM SINIRLI ETKÄ° YARATIR"
 
BBVA stratejisti Roberto Cobo Garcia, "Mali reformların kabul edilmesinin etkisi düşünüldüğünde, analizler en iyi ihtimalle bunun kısa vadede çok sınırlı bir pozitif etkisi olacağını gösteriyor" dedi.
 
ING Finans Piyasaları da, 12 aylık dönemde dolar/euro paritesinin 1,30 doları bulabileceÄŸini belirtti.
 
Dolar, bu yıl 6 büyük para birimi karşısında önemli oranda deÄŸer kaybetti ve son 14 yılın en kötü takvim yılı performansını sergiledi.
 
ABD'de geçen hafta Senato'da onaylanan vergi reformu, kurumlar vergisinin yüzde 35'ten yüzde 20'ye indirilmesini öngörüyor. Ancak reformun on yıllık sürede bütçe açığını 1 trilyon doların üzerine taşıyacağı da ifade ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.