Sosyal Medya

Artvin

Soylu: Bize bırakılan yaylalarımızı gelecek nesillere bırakamamanın ızdırabı içindeyiz

Trabzon’un fethinin 556. yıldönümü kutlamaları sebebiyle düzenlenen 9. Trabzon Günleri etkinlikleri Yenikapı’da başladı. Açılış programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bize bırakılan yaylalarımızı gelecek nesillere bırakamamanın hüznü ve ızdırabı içindeyiz” dedi.



Trabzon’un fethinin 556. yıldönümü kutlamaları sebebiyle 26-29 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen 9. Trabzon Günleri etkinlikleri açılış programı gerçekleÅŸtirildi. GaziosmanpaÅŸa Belediyesi Engelli Karma Mehteran Takımının da sahne aldığı program Fethin canlandırılması ve halk oyunları ile devam etti. GaziosmanpaÅŸa Belediyesi tarafından ücretsiz lahana çorbası ikramı yapılacak olan programda Trabzon’a özgü yöresel lezzetler yer aldı.

Açılış programına Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Celal Adan, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı, ilçe belediye baÅŸkanları, çeÅŸitli Trabzon dernekleri ve sivil toplum kuruluÅŸları katıldı.

 
REKLAM
ads by AdMatic

“ÜÇ GÜN BOYUNCA LAHANA YEMEYE DAVET EDÄ°YORUZ”

VatandaÅŸlara lahana çorbası dağıtan GaziosmanpaÅŸa Belediye BaÅŸkanı Hasan Tahsin Usta, “Bugün bu etkinlikler alanında hemÅŸerilerimizle birlikte bir lahana ikramımız olacak. Herkesi, tüm hemÅŸerileri, dostları üç gün boyunca lahana yemeye davet ediyoruz. Burada gelenek haline gelen hemÅŸerilerin buluÅŸmak mekanı olarak tercih edilen Yenikapı, üç gün boyunca hemÅŸerileri burada coÅŸturuyor, eÄŸlendiriyor, etkinlikler yapıyor. Yöresel yemekleri dostlarla beraber tadıyor. Buraya sadece Trabzonlular deÄŸil diÄŸer hemÅŸeriler burada yaÅŸayan dostlar da geliyor. Bundan üç, dört hafta öncesinden beri Siirtler, Sivaslılar, Ordulular günlerini burada gördük. Herkes bu alana ilgi duyuyor” dedi.

“BÄ°ZE BIRAKILAN YAYLALARIMIZI GELECEK NESÄ°LLERE BIRAKAMAMANIN HÜZNÜ VE IZDIRABI Ä°ÇÄ°NDEYÄ°Z”

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuÅŸmada, "Åžehrimizi doÄŸası bir cennet doÄŸasıdır. Åžehrimizin doÄŸasına zarar verdik mi? Evet, verdik. Ben Trabzon milletvekiliyim. Kolay kolay bu risklere girilmez. Buradaki hemÅŸerilerimiz yazın yaylalara gidiyorlar. Bize bırakılan yaylalarımızı maalesef gelecek nesillere bırakamamanın hüznü ve ızdırabı içindeyiz.

Çok net söylüyorum. Bu bizim sorumluluÄŸumuzdur. ArkadaÅŸlarımızla birlikte karar verdik. Ä°fade etmek istiyorum ki epey zamandan beri yaylalarımızdaki bu kaçak yapılaÅŸmayı ortadan kaldırabilmek için her türlü riski alan ama gelecek nesillerimize güzel bir doÄŸa bırakabilecek bir anlayışı gerçekleÅŸtirmek için her ÅŸeyi yapıyoruz” dedi.

Atılan adımlardan bahseden Bakan Soylu, “'Uzungöl'ün bugünkü halinden memnun musunuz?' diyenlere biz 'memnunuz' diyemiyoruz. Hep beraber aynı derdi yaşıyoruz. Ä°ki,üç yıldır adımlar atıldı. Bütün bunlar yapılırken özellikle Ä°stanbul'daki dostlarıma söylüyorum, Trabzon'un yaylalarına 300 metrekarelik, 3 katlı, dört katlı evler yapmak durumunda deÄŸiliz. Bize biraz müsaade edin. Planlamamızı iyi yapalım. Buralar geçmiÅŸte olduÄŸu gibi gelecekteki en önemli güzelliklerimiz. Burayı doÄŸanın, tabiatın, güzelliÄŸin bütün dünyaya açılan bir penceresi haline getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.


"ÇOCUKLARIMA BIRAKABÄ°LECEĞİM EN BÜYÜK MÄ°RAS, TRABZON MÄ°LLETVEKÄ°LLİĞİDÄ°R"

Bakan Soylu konuÅŸmasının devamında, “Siyasetin içinde Allah bize siyasetin içinde de hayatın içinde de birçok sınav verdi. Siyasetin içinde birçok noktada bulundum. Ä°lçe baÅŸkanlığı yaptım. Ä°l baÅŸkanlığı yaptım. Genel baÅŸkanlık yaptım. Sayın CumhurbaÅŸkanımız beni çekti aldı, genel baÅŸkan yardımcılığı yaptım. Ar-ge baÅŸkanlığı yaptım. TeÅŸkilat baÅŸkanlığı yaptım. Çalışma Bakanlığı yaptım. Allah nasip etti ÅŸimdi Ä°çiÅŸleri Bakanlığı yapmaya çalışıyoruz. Benim çocuklarıma bırakabileceÄŸim en büyük miras, Allah ÅŸahittir ki Trabzon milletvekilliÄŸidir. Bu benim bırakabileceÄŸim en büyük mirastır. Bundan gurur duyuyorum” dedi.
Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu konuÅŸmasının ardından Yenikapı etkinlik alanında açılan stantları gezdi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.