Sosyal Medya

POLİTİKA

SİYASETTE KADIR TOPBAŞ'IN İSTIFA DEPREMİ

Son dakika... İBB Başkanı Kadir Topbaş belediye başkanlığından istifa etti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti. Topbaş, "Belediye başkanlığı görevimden bugün itibariyle istifa ettim. Partime hizmete devam edeceğim. Borçlu belediye bırakmıyorum. Herkese teşekkür ediyorum. Yorgunluk kelimesini hiç kullanmadım" de



 
 
 

İBB Başkanı  Kadir Topbaş, yaptığı basın açıklamasıyla gçrevinden istifa etti.Mahalli İdareler Kanunu Gereğince, olağanüstü olarak  İBB Meclisi toplanacak, ve bir üyeyi belediye başkanı olarak seçecek.

Çoğunluk AK Partili üyelerde olduğu için yeni belediye başkanının da AK Partili olması bekleniyor.

 
 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş görevinden istifa etti.  

"Partim ve genel başkanım uygun gördüler 2004 yılında beni belediye başkanı adıyı yaptılar" diyen Topbaş'ın açıklamasının satır başları şöyle


"Görevi devralırken emananeti devralıyoruz dedim ve maneti devraldım. Emanetin ne olduğunu iyi biliyorum. Zaman zaman çocuklarımız hırsız gibi sevdik. İbadetmizi yemeğimizi zaman zaman aksattık ama görevimizi hiç aksatmadık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet asla affedilmez. Görevim sırasında belediyenin bütün kademelerinde çalışanlar ile görünl bağı içerisinde çalıştım. Borçlu belediye bıakmıyorum. Herkese teşekkür ediyorum.İstanbulluara teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Belediye başkanlığı görevimi bugün itibariyle bırakıyorum. Partimi bırakmıyorum. Bireysel düşüncelerimizi ortaya koyamayız. Ortaya koyduğumuz idealler uğruna gideriz. Hedefimiz 2023'tür. Başkanlık görevimden müsaademi istiyorum. Halkımız bana gönül koymasın"

AK PARTİ'DEN TOPBAŞ'IN KARARINA İLK YORUM

Kadir Topbaş'ın istifa kararına AK Parti'den ilk yorum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'dan geldi. Kaya, "Topbaş'ın kararına saygı duyuyoruz. Yeni başkan için Valilik 10 gün içinde süreci başlatacak" dedi.

2004'TEN BU YANA

28 Mart 2004 tarihindeki yerel seçimlerde AK Parti'den aday olan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Kadir Topbaş, 2004'ten 2017'ye kadar bu görevi aralıksız sürdürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Topbaş yaptığı açıklamada, 'Bugün belediye başkanlığından istifa ettim. Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim' dedi.

İşte Kadir Topbaş'ın açıklamasından satır başları:

Hicri miladın tüm İslam Alemi ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Partim ve sayın genel başkanım uygun gördüler ve 2004 yılında İBB başkanlığı görevini bana uygun gördüler. Partimin her kademesindekilerine teşekkür ediyorum. İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehire başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar.

'ÇOCUKLARIMIZI HIRSIZ GİBİ SEVDİK'

Başkanlığı devralırken emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz demiştim. Hep emanet olarak baktım. Çocuklarıma ailemize dostlarımıza vakit ayıramadım. Bunu tüm siyasiler yaşamaktadır. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik. Evimize hırsız gibi gittik. Ama görevlerimizi aksatmamak üzere büyük bir sorumluluk aldık. Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum.

'İSTİFA ETTİM'

Yüce rabbime hamd ediyorum. Böyle bir şehir bir başka şehir. Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. Bu şehir beni Dünya belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsanlar çok şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez. İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna fırsat vermem. Ben bugün belediye başkanlığından istifa ettim.

'PARTİMİ BIRAKMIYORUM'

Görevimi bırakıyorum ama partimi bırakmıyorum. Benim gündemimim Türkiye gündeminin küçük bir parçası. 80 milyon olarak Cumhurbaşkanımızın yanında olmak zorundayız. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza başbakanımıza bakanlarımıza teşekkür ediyorum.  Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim. Asla birtakım söylentilere fırsat vermek istemem.

DOSYALAR İADE EDİLMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile kabul edildiği halde eksikleri olduğu ve ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle 5 imar değişikliği dosyasını iade etmişti.


Bu gelişme sonrasında Kadir Topbaş'ın istifa ettiği iddia edilmişti.İmar değişiklikleri AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan bir kez daha onaylanmıştı.

İLK MESAJ


TOPBAŞ: ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUMKadir Topbaş istifa etti' haberleri sonrası İBB Başakanı Kadir Topbaş'tan ilk mesaj geldi. Son dakika haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden haber merkezlerine "Dr. Kadir Topbaş'ın Mesajı" başlığıyla fotoğraflı bir mesaj gönderildi.

Mesajda Topbaş'ın ağızından "Sevgili istanbullular her ay hayatınızı kolaylaştıracak ve aynı zamanda hemşehrilik ilişkisiyle aşığı olduğumuz bu kenti, daha yaşanılır ve çağdaş düzeye çıkaran yeni hizmetlerimizle sizlerin karşısına çıkmaktan onur ve mutluluk duyuyorum" diye yazıldı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.