Sosyal Medya

Sağlık

Gazeteci Şükrü Kızılot hayatını kaybetti

Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim üyesi Hürriyet gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot yaşamını yitirdi.



Kızılot bir süredir Ankara'da özel bir hastanede tedavi görüyordu. Kızılot 3 yıl önce de beyin kanaması geçirmiÅŸti.

YARIN TOPRA?A VERÄ°LECEK

Åžükrü Kızılot’un cenazesi yarın Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak ikindi namazının andından Gölbaşı Mezarlığı’nda topraÄŸa verilecek.

Gazeteci Şükrü Kızılot hayatını kaybetti

ÅžÜKRÜ KIZILOT KÄ°MDÄ°R

1958'de Çorum'da dünyaya gelen Åžükrü Kızılot, akademisyen ve vergi uzmanıydı. Kızılot, Maliye Bakanlığı'nda 8 yıl çalıştı. Ardından, önce Adana Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi'nde, sonra Ankara Ä°ktisadi ve Ticari Ä°limler Akademisi Maliye Fakültesi'nde asistan olarak göreve baÅŸladı.

Kızılot, Gazi Üniversitesi Ä°ktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü ÖÄŸretim ÜyeliÄŸi görevini ve aynı üniversitede Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi MüdürlüÄŸü'nü yürüttü.

Kızılot'un 58 cilt kitabı, 2 bin 500 dolayında makalesi yayınlandı. 1988-1992 yılları arasında PETKÄ°M Holding'de Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi yaptı. 1999 yılında ‘‘Doruktakiler’’ Özel Bilim Ödülü’nü alarak ‘‘Yılın Bilimadamı’’ seçildi. Maliye Bakanı olduÄŸu dönemde Adnan Kahveci'nin danışmanlığını yürüttü. Gazi Üniversitesi’nin 80. yılında da “En BaÅŸarılı Bilim Adamı” ödülünü aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.