Sosyal Medya

RÖPORTAJ

Annesinin içine doğmuş!

Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığı evlerini güvenlik güçlerine göstermeye giderken evinin önünde teröristlerin açtığı ateşle şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ölümü annesi Ayşe Bülbül'ün içine doğmuş.



Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığı evlerini güvenlik güçlerine göstermeye giderken evinin önünde teröristlerin açtığı ateÅŸle ÅŸehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ölümü annesi AyÅŸe Bülbül'ün içine doÄŸmuÅŸ.

Ä°lçenin Sukenarı Mahallesi Çatak mevkiinde taziyeleri kabul eden acılı anne AyÅŸe Bülbül, oÄŸlu Eren'i kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını ifade ederek "Eren'i ben anlatmakla bitirememe ki. Yoksul, garip çocuÄŸumu nasıl anlatıyım. Benim BaÅŸbakan'dan ve bütün dünyadan istediÄŸim Eren'inimin kanı yerde kalmasın" ifadelerini kullandı.

"Benimle sürekli ÅŸehit olacağını konuÅŸurdu" diyen anne Bülbül "Ä°ki tane kardeÅŸi Ä°stanbul'da askerlik yaptı. 'Ä°stanbul'da askerlik mi olur ben DoÄŸu'ya gideceÄŸim' derdi. OÄŸlum DoÄŸu tehlikeli derdim, bana 'Olsun ben DoÄŸu'da askerlik yapacağım. Åžehit olup da geleceÄŸim' derdi" diyerek oÄŸlunun ÅŸehitlik özlemini anlattı.

Olay günü Eren'in orada olduÄŸunu bilmediÄŸini kaydeden annen Bülbül "Eren amcası ile fındık topluyordu. PeÅŸinden telefon geldi. 'Sizin orada silah atılıyor' dediler. Ev köyün sonun benim orada niye silahlar atılıyor diye ÅŸüphelendim. Aradım Eren'imi telefonuna ulaşılamıyordu. Telefon çalışıyor ama kimse açmıyordu. Hemen anladım. Kara haber tez yayılır. Kimse demeden ben Eren'in öldüÄŸünü anladım" diyerek oÄŸlunun ölmünün içene doÄŸduÄŸunu söyledi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kendisini telefonla aradığını ve baÅŸ saÄŸlığı dilediÄŸini belirten anne Bülbül "Allah razı olsun. Ona çok çok teÅŸekkür ederim. Ondan dileÄŸim oÄŸlumun kapının önündeki kanı yerde kalmasın. Vücudundaki bütün kan kapının önünde döküldü" dedi.

Anne AyÅŸe Bülbül, olaydan yaklaşık 1 ay önce evin yanında bulunan baÅŸka bir evin kapısının zorlandığını duyduÄŸunu da belirterek "Yetkililer geldi bunu ayı açmaya çalışmış dediler" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"OÄŸlumu da keÅŸke yanımda yaylaya getirseydim" diyen acılı anne "Sözün bittiÄŸi yerdeyim. ÇarÅŸamba akÅŸam saatlerinde oÄŸlumu fındık toplaması için amcasına bıraktım Cuma günü kara haberi geldi. Hareketli çocuktu. Hayatı odun taşıma ile baÅŸladı. Bana çok yardımcı olurdu" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.