Sosyal Medya

GÃœNCEL

?Gazetecilik İp Cambazlığı Gibidir?

Yaptığı dosya haberlerle Başkent gündemini belirleyen Gazeteci Yazar Ali İnandım MAG Business İlkbahar- Yaz sayısına özel açıklamalarda bulundu.



Yaptığı dosya haberlerle BaÅŸkent gündemini belirleyen Gazeteci Yazar Ali Ä°nandım MAG Business Ä°lkbahar- Yaz sayısına özel açıklamalarda bulundu. Gazetecilik mesleÄŸine ilk baÅŸladığı günden Milliyet Gazetesi’ne kadar ulaÅŸan yolculuÄŸunu anlatan Ä°nandım, Ankara gündemine dair önemli konuları da paylaÅŸtı.

 

“Yerel basının geleceÄŸin basını olduÄŸunu bilmeli gençler”

“BaÅŸkentin yerel basını daha derinleÅŸmeli, ÅŸehrin sanayisinde, ticaretinde, turizminde, stratejik konularda iÅŸ birliÄŸi, söz birliÄŸi yapmalı.”

“Ankara’nın geliÅŸiminin önündeki en büyük engel ekonomik ve toplumsal deÄŸiÅŸimin kavranamayışıdır”

“Yerel basın tarafından önce ÅŸehrin stratejik ihtiyaçlarının ve eksikliklerinin tespit edilmesi gerektiÄŸini düÅŸünüyorum.”

 

 

BaÅŸkent’e yaptığı katkılarla, baÅŸarılı televizyon geçmiÅŸiyle ve yaptığı dosya haberlerle gündem belirleyen Gazeteci- Yazar Ali Ä°nandım MAG Business Ä°lkbahar- Yaz sayısının konuÄŸu oldu. GazeteciliÄŸe baÅŸlayış serüveninden; günümüz gazeteciliÄŸine dair pek çok konuyu paylaÅŸan Ä°nandım, yerel anlamda Ankara eklerinin durumuna dair deÄŸerlendirmelerini de anlattı. Gazetecilik mesleÄŸinin geldiÄŸi noktayı ÅŸu sözlerle anlatan gazeteci- yazar “Bana göre ÅŸu anda gazetecilik ip cambazlığı kadar riskli bir mesleÄŸe dönüÅŸtü ve rüzgârlı bir havada o ipin üzerinde yürümeye çalışıyor gibiyiz. Normalden fazla denge kurmak zorunda kalıyor gazeteciler. Bu süreç boyunca da sürekli kendinizi, iÅŸinizi kontrol etmek durumunda hissediyor, düÅŸmemeye çalışıyorsunuz. Tabii bu ÅŸekilde gazetecilik olmuyor ama bu sorunun tespitini yapmak gerekiyor. Açıkçası mesleÄŸin içeriÄŸi de biçimi de kaydı sanki. Yine de gazeteci, elindeki konuyu, hangi siyasi ortamda olura olsun anlatabilmeli, söyleyeceÄŸinizi söyleyebilmenin yolunu bulmalısınız” diye konuÅŸtu.

 

Myderm’in kurucusu Murat KüçükoÄŸlu’nun kapak olduÄŸu MAG Business Ä°lkbahar- Yaz sayısı, iÅŸ dünyasına yön veren güncel içerikleriyle, özel röportajları ve gündemi yakından takip eden konu baÅŸlıkları ile www.magdergi.com.tr, DijiMecmua, Turkcell Dergilik ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluÅŸuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.