Sosyal Medya

BÄ°YOÄžRAFÄ°

PAZAR'A BAKANLIK: OSMAN AÅžKIN BAK BAKAN OLDU

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, görüşme sonrası kameralar karşısına geçti, yeni kabineyi açıkladı.



BeÅŸtepe'de CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'la bir araya gelen BaÅŸbakan Binali Yıldırım, kameralar karşısına geçti, yeni kabineyi açıkladı. Kabineye beÅŸ yeni Bakan girdi, 6 bakanın yeri deÄŸiÅŸti.

Gençlik ve Spor Bakanı Rize Milletvekli Osman AÅŸkın Bak oldu.

bak6-012.jpg

OSMAN AÅžKIN BAK KÄ°MDÄ°R?

Önceki dönem TBMM'ne Ak Parti'den 45 yaşında Ä°stanbul Milletvekili olarak seçilen Rize- Pazar'lı AÅŸkın Bak, spor camiası tarafından çok iyi tanınan bir Rize aşığı olarak tanınıyor. Milletvekili seçilmeden önce 2 dönem GüreÅŸ Federasyonu BaÅŸkanı olarak Türk GüreÅŸ tarihine yıllar sonra Dünya ve Avrupa Åžampiyonları kazandıran, Dr. Osman AÅŸkın Bak, 1966 doÄŸumlu olup, Rize'nin Pazar ilçesi, Derinsu köyünden.

bak4.20150430150400.jpg

Ä°NGÄ°LTERE'DE MASTER YAPTI

Ä°TÜ Makine MühendisliÄŸi bölümü mezunu. Ä°ngiltere Nothingham Üniversitesinde Master'den sonra Ä°TÜ Fen Bilimlerine doktora çalışması ve PhD doktor mühendislik çalışmaları bulunuyor. Ak Partinin, Rizeli Ä°stanbulMilletvekili olan Dr. Osman AÅŸkın Bak sırasıyla, Ä°TÜ Mühendislik Fakültesi ÖÄŸretim ÜyeliÄŸi, Ä°DO A.Åž Yönetim Kurulu üyeliÄŸi, Ä°stanbul Büyük Åžehir Spor Kulüp MüdürlüÄŸü ve Albayraklar Holding Ä°cra Kurulu ÜyeliÄŸi görevlerinde bulundu.

bak14-001.jpg

Ä°KÄ° YABANCI DÄ°L BÄ°LÄ°YOR

Türk-Ä°ran Ä°ÅŸ Konseyi ÜyeliÄŸi, DEIK ÜyeliÄŸi, Ä°TO Meclis ÜyeliÄŸi ve Ä°stanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ÜyeliÄŸi görevlerini yürüttü. Ä°ngilizce ve Almanca bilen Milletvekili Dr. Bak, 4 çocuk babası.

akgenc10osmanaskinbak.jpg

BAKAN BAK'TAN Ä°LK AÇIKLAMA

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak, "Bizi bu göreve layık gören Sayın BaÅŸbakanımıza, CumhurbaÅŸkanımıza teÅŸekkür ediyoruz. Ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen en iyi ÅŸekilde çalışacağız." dedi.

bakanbak.jpg

"HABERÄ°M YOKTU"

Bak, BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu üyelerinin adını açıklamasının ardından, iktidar kulisinde milletvekillerinin ve gazetecilerin tebriklerini kabul etti. Gazetecilerin "Haberiniz var mıydı" sorusuna Bak, "Yok. Genel Kurulda'ydım. ArkadaÅŸlar telefon etti." ÅŸeklinde cevap verdi.

bakayar2.jpg

"SPOR HAYATIMIN BÄ°R PARÇASI"

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım'a teÅŸekkür eden Bak, "Ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen en iyi ÅŸekilde çalışacağız. Tabii ben spor camiasının içerisinde yetiÅŸmiÅŸ birisiyim. Çok küçük yaÅŸlardan beri spor yöneticiliÄŸi yapıyorum. Türkiye GüreÅŸ Federasyonu baÅŸkanlığı, çeÅŸitli kulüplerde yöneticilik yaptım. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda görev aldım. Spor benim hayatımın bir parçası." diye konuÅŸtu.

bakerdogan1.jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.