Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Kastamonu Belediye Başkanı köçekliği yasakladı

Kastamonu Belediye Başkanı "Köçeklik kültürümüzde yok" diyerek yasak getirdi!



Kastamonu Belediye BaÅŸkanı Tahsin BabaÅŸ, düÄŸünlerde ve bayramlarda köçek oynatılmasını yasakladığını bildirdi. BabaÅŸ, Anadolu kültüründe köçek oynatmanın olmadığını öne sürdü. Kastamonu Belediyesinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Belediye BaÅŸkanı Tahsin BabaÅŸ Ä°stanbul'da düzenlenecek Kastamonu Günleri nedeniyle sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve esnafla bir araya geldi.

BabaÅŸ, burada yaptığı açıklamada, Kastamonulu olmayanlara etkinlikte stant açma izni verilmeyeceÄŸini belirtti. Amaçlarının Kastamonu kültürünü en iyi ÅŸekilde tanıtmak olduÄŸunu vurgulayan BabaÅŸ, kentteki düÄŸünlerde ve çeÅŸitli etkinliklerde artık yöresel oyunların oynanması ve sergilenmesi gerektiÄŸini ifade etti.

Kastamonu kültüründe köçek olmadığını öne süren BabaÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

"Åžehrimizdeki düÄŸünlerde, bayramlarda ben bunu kesinlikle yasaklıyorum. EÄŸer görürsem düÄŸün sahibine de oynayana da ceza vereceÄŸim. Bizim kültürümüzde kesinlikle böyle bir ÅŸey yok. DüÄŸün salonlarına yazı gönderdim. Kesinlikle böyle bir ÅŸeyi kabul etmiyorum. Davul, zurna çalsın tamam ama köçekliÄŸi yasaklıyorum. Kültürümüzde olmayan bir ÅŸeyi ne yapıyorum ne de yaptırıyorum. Geçen sefer beni ateÅŸten atlatamadılar. Benim dedem ateÅŸten atlamadı ki ben atlayım. Ben, memleketimin kültürü ne yaparsa onu yaparım. Atamdan mı gocunacağım? Artık kendi kültürümüzü, geleneklerimizi yaÅŸatmalıyız, yöresel oyunlarımızı oynamalı ve sergilemeliyiz." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.